Militarul de la baza din Deveselu si ceilalti trei barbati din Olt suspectati ca au violat o tanara, in luna iunie, au fost retinuti, miercuri, de procurorii Parchetului Militar Bucuresti, care cer arestarea lor preventiva, scrie Mediafax.

Procurori militari ai Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti au dispus, marti, punerea in miscare a actiunii penale fata de Razvan Ionut Negret, soldat la o unitate militara din judetul Dolj, Ionut Valentin Ionescu, Florin Codrut Ionescu si Marian Alexandru Felesco, sub aspectul savarsirii infractiunii de viol, potrivit unui comunicat al Parchetului instantei supreme.

Totodata, procurorii au dispus retinerea celor patru inculpati, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa fie prezentati judecatorului de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, in noaptea de 14 spre 15 iunie, pe un camp din apropierea municipiului Caracal, inculpatii, prin constrangerea victimei R.V., au intretinut cu aceasta raporturi sexuale.

Dosarul, aflat initial la Parchetul Judecatoriei Caracal, a fost inaintat Parchetului Militar Bucuresti.

Tanara a depus plangere la Politie in 16 iunie, ea spunandu-le anchetatorilor ca mergea la o intalnire, alaturi de o prietena, cand s-a intalnit cu un cunoscut din Deveselu, care s-a oferit sa le duca cu masina, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Politie. Ulterior, barbatul ar fi oprit masina in camp si, impreuna cu trei prieteni pe care i-a chemat acolo, printre care si militarul, ar fi violat-o pe tanara.

Consiliul Superior al Magistraturii anunta, in 27 iulie, ca a sesizat Inspectia Judiciara in acest caz, in vederea identificarii cauzei si efectuarii de verificari.