George Karam, patronul restaurantului libanez "Beirut" din Constanta, unde in aprilie 2014 trei dansatoare au murit in urma izbucnirii unui incendiu, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului General.

Potrivit unui comunicat al Parchetului citat de Agerpres, George Karam (administrator al SC Middle East Parteners SRL) a fost trimis in judecata sub control judiciar pentru savarsirea infractiunilor de distrugere din culpa, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, realizare a constructiilor cu nerespectarea cerintelor esentiale a existentei acestora, complicitate la abuz in serviciu, construirea fara autorizatie intr-o zona construita protejata, primirea in munca a unor persoane fara incheierea contractelor de munca, precum si pentru savarsirea a 40 de infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata SC Middle East Parteners SRL, Constantin Pavel (administratorul firmei SC Tinel Cristi SRL, care a facut lucrari de amenajare a localului), Dumitru Jurca (instalator), Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu, Florentina Gica Coroianu si Florin Iordache.

Procurorii sustin ca, in cursul anului 2013, in lipsa autorizatiei de construire, a proiectului avizat de proiectantul initial al cladirii sau expertizei tehnice intocmite de un expert tehnic atestat, George Karam si Constantin Pavel au efectuat modificari la cladirea unde functiona restaurantul, prin adaugarea unui nivel (mansardare).

De asemenea, George Karam este acuzat ca impreuna cu Dumitru Jurca (instalator autorizat) a pus si mentinut nelegal in functiune instalatia de utilizare a gazelor naturale de la restaurant.

Pe 5 aprilie 2014, la Restaurantul Beirut a izbucnit un incendiu, soldat cu distrugerea cladirii si degradarea a altor doua imobile invecinate, precum si cu moartea a trei dansatoare si vatamarea corporala a altor doua persoane.

Cercetarile efectuate in cauza au relevat si faptul ca George Karam angajase 11 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, iar in perioada martie 2011 - noiembrie 2013, impreuna cu inculpatii Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu si Florentina Gica Coroianu, a intocmit in fals 18 fise de instruire individuala in domeniul securitatii si sanatatii in munca si in domeniul situatiilor de urgenta, pe care le-a folosit cu ocazia a trei verificari efectuate de Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta, ultimul control fiind la data de 11 martie 2014.

De asemenea, la data de 3 aprilie 2014, impreuna cu inculpatii Florin Iordache si Mihaela Zdru, George Karam a falsificat 20 fise de instruire individuala in domeniul securitatii si sanatatii in munca si in domeniul situatiilor de urgenta.

Procurorii mentioneaza ca elementele constitutive ale infractiunilor de distrugere din culpa in forma agravata ce au produs un dezastru retinute in sarcina inculpatilor absorb infractiunile de ucidere din culpa si respectiv vatamare corporala din culpa.

In cauza, procurorii au mentinut sechestrul aplicat asupra bunurilor inculpatilor si a persoanei responsabile civilmente, precum si asupra sumelor de bani aflate in conturile celor doua persoane juridice inculpate.

Cercetarile au fost efectuate de procurori cu sprijinul unor lucratori ai Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si cu lucratorii Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, cu suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul se va judeca la Judecatoria Constanta