O firma din Deva, administrata de presedintele PSD Costinesti, Emanuela Gavrila, va explora, in vederea exploatarii, zacamantul aurifer din zona Geamana - Coltii Lazarului, langa Baia de Aries, in Muntii Apuseni, scrie Adevarul.ro.

biserica din Geamana, cu sterilul pana la streasinaFoto: USER UPLOADED

Potrivit unui ordin al ANRM, "se aproba Licenta de concesiune pentru explorare nr. 18.303/2015 privind explorarea resurselor de minereuri polimetalice si auro-argentifere din perimetrul Geamana - Coltii Lazarului, judetul Alba, incheiata intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, in calitate de concedent, si Societatea Comerciala BLUEBERRY RIDGE MINERALS - S.R.L., municipiul Deva, judetul Hunedoara, in calitate de concesionar".

Zona concesionata se afla in Muntii Apuseni si are 7,2 kmp, pe teritoriul judetului Alba.

Firma Blueberry Ridge Minerals SRL a fost infiintata in 2011 la Deva, de cetateanul american John Ernest Dahlman III, actionar unic, iar Ema Gavrila este administrator.

Potrivit Adevarul.ro, Emanuela Gavrila a fost iubita lui Alexandru Mazare, fratele lui Radu Mazare. Compania figureaza la Ministerul Finatelor cu zero angajati si cu pierderi in ultimii ani.

In zona fostului sat Geamana din Muntii Apuseni (comuna Lupsa, judetul Alba), se afla iazul principal de depozitare a sterilului provenit de la exploatarea miniera de suprafata Rosia Poieni (administrata de Cupru Min SA Abrud), cunoscuta pentru zacamintele bogate in cupru.