Un tren al operatorului privat de transport Regiotrans, fara calatori la bord, a deraiat miercuri in apropiere de Brasov, blocand circulatia in aceasta zona. Potrivit reprezentantilor CFR Infrastructura, la aceasta ora se incearca ridicarea vagoanelor deraiate pentru reluarea circulatiei.

Tren deraiat aproape de BrasovFoto: Captura YouTube

Potrivitbrasovultau.ro, garnitura a indoit sinele de cale ferata, doua dintre cele trei linii fiind afectate

La fata locului se afla deja reprezentanti ai CFR care efectueaza cercetari, scrie publicatia locala.

"Evenimentul s-a produs la ora 10,10, în momentul în care un automotor cu două vagoane al unui tren privat, fără călători, executa manevră în zona staţiei Braşov şi a deraiat. Nu sunt victime, dar circulaţia feroviară este oprită între Braşov şi Sibiu până la finalizarea cercetărilor. Am înţeles de la colegii de la Staţia Regională Poliţie Transporturi Braşov că este posibil ca circulaţia feroviară să fie oprită până spre seară. La faţa locului, se fac cercetări de către poliţiştii de la Secţia Regională a Poliţiei Transporturi Braşov sub coordonarea procurorului de caz, a declarat, pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul-şef Liviu Naghi.

Până la remedierea situaţiei, circulaţia trenurilor spre Zărneşti se face din gara Bartolomeu, iar, spre Sibiu, circulaţia s-a deviat pe magistrala Sighişoara - Copşa Mică.

Si Centrul Infotrafic informeaza ca traficul feroviar pe magistrala 200 Brasov - Sibiu este oprit.

Situatia a aparut dupa ce in timpul manevrelor de regarare ale unui tren (fara calatori) in statia de cale ferata Brasov, acesta a deraiat, precizeaza Infotrafic.