Gheorghe Ionescu, politistul de la Brigada Rutiera accidentat de omul de afaceri turc, se afla in continuare la terapie intensiva in stare deosebit de grava, nefiind inregistrate modificari, informeaza, marti, Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, potrivit Mediafax. Potrivit sursei citate, la evalurea facuta marti, la ora 13:00, s-a constatat ca pacientul este, in continuare, in stare deosebit de grava, fara modificari fata de ziua precedenta.

Spitalul Floreasca precizeaza ca politistul de la Brigada Rutiera ramane internat in terapie intensiva, iar o echipa medicala multidisciplinara supravegheaza permanent starea sa, aplicand masurile de terapie intensiva adecvate.

Unitatea medicala informa, cu o zi in urma, ca politistul, in varsta de 44 de ani, are politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple si edem cerebral difuz, fractura fronto-parietala stanga, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale si fractura sternala, contuzie pulmonara stanga si hemotorax stang, traumatism abdominal sever cu ruptura splenica, contuzie pancreatica si multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subtire, contuzie renala stanga si hematom retroperitoneal minim.

"Pacientul a fost supus unor multiple interventii chirurgicale: montarea unui senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, drenaj pleural stang, splenectomie si enterectomie larga, cu asigurarea hemostazei. In data de 03/08/2015, ora 13.00, pacientul se afla in sectia de terapie intensiva in stare deosebit de grava, analgo-sedat continuu, pe suport ventilator pentru insuficienta respiratorie hipoxemica severa, cu sustinerea functiei hemodinamice cu suport vasopresor in doze mari, cu hemodiafiltrare continua si reechilibrare hidroelectrolitica conform monitorizarii hemodinamice miniinvazive, cu antibioterapie cu spectru larg", transmiteau, luni, reprezentantii Spitalului Floreasca.

Accidentul s-a produs duminica, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde politistul era impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic.

Surse judiciare au declarat, marti, pentru Mediafax, ca, potrivit declaratiilor date de martorii din aceasta cauza, printre care si colegi ai politistului Gheorghe Ionescu, inainte de a intra cu masina in agentul de la Brigada Rutiera, omul de afaceri turc Abdullah Atas a mai trecut de un filtru de politie, in apropierea Ambasadei Chinei, fara sa opreasca.

Ulterior, politistii au incercat sa opreasca masina condusa de omul de afaceri, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, dar acesta a ignorat semnalele facute de doi dintre agenti, ocolindu-i.

"Dupa ce l-a evitat si pe cel de-al doilea politist, conducatorul autovehicul marca Hyundai IX 35 a continuat sa ruleze indreptandu-se spre persoana vatamata Ionescu Gheorghe, care se afla pe axul drumului, pe soseaua Pipera. Martorul a observat cum persoana vatamata, Ionescu Gheorghe, i-a facut semn conducatorului autovehiculul marca Hyundai IX 35 sa opreasca, acesta a incetinit, insa a continuat sa ruleze cu viteza redusa, fortandu-o pe persoana vatamata, Ionescu Gheorghe, sa se retraga aproximativ 10-15 pasi, stand cu mainile pe capota si facandu-i semn sa opreasca", au precizat sursele judiciare.

Conform surselor citate, politistul Gheorghe Ionescu i-a strigat omului de afaceri turc sa opreasca, dar acesta a accelerat, fortandu-l pe politist sa se prinda cu mainile de capota, pentru ca in caz contrar ar fi fost prins sub masina. Politistul a ramas pe capota aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea.

In urmarirea autovehiculului condus de Abdullah Atas au plecat mai multe echipaje de politie aflate la intersectia bulevardului Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, un sofer cu o masina Skoda, in care s-au urcat si un politist si conducatorul auto al unui BMW, care fusese si el oprit de filtrul de politie.

Doi dintre politisti, care il urmareau pe omul de afaceri turc cu o Dacie Logan, le-au spus anchetatorilor ca au lasat autoturismul BMW sa treaca deoarece masina politiei nu permitea rularea cu o viteza ridicata.

"Autovehicul marca Hyundai IX 35 circula cu o viteza de aproximativ 180-200 km/h, viteza pe care martorul RF a dedus-o intrucat acesta rula cu aproximativ 130 km/h, iar autovehiculul marca Hyundai se distanta considerabil", au declarat politistii in fata anchetatorilor.

Soferul masinii BMW, oprit si el in trafic de politisti, le-a declarat anchetatorilor ca a plecat in urmarirea omului de afaceri turc "din instinct", fiind constient de faptul ca masinile Logan aflate in dotarea Politiei nu pot rula cu viteza ridicata, astfel incat sa-1 poata ajunge din urma pe omul de afaceri care conducea un Hyundai.

"Cand a avut contact vizual cu autoturismul Hyundai, pe pasajul Pipera, in apropierea sediului DRPCIV, acesta rula cu aproximativ 200 km/h, intrucat si conducatorul autoturismului marca BMW avea o viteza foarte mare. Urmarirea s-a desfasurat aproximativ trei kilometri pe bulevardul Pipera, iar la intersectia bulevardului Pipera cu bulevardul Bucuresti Nord, la intrarea in orasul Voluntari, la sensul giratoriu, a observat cum conducatorul Hyundai-ului a lovit sensul giratoriu si a intrat intr-un gard situat vizavi de restaurantul McDonalds", le-a povestit anchetatorilor soferul autoturismului BMW.

Acesta le-a mai spus procurorilor ca omul de afaceri turc a iesit din masina si a incercat sa fuga, dar l-a imobilizat pana la sosirea politistilor.

Tot marti, surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca rezultatele probelor biologice arata ca atunci cand a intrat cu masina in politistul de la Brigada Rutiera Abdullah Atas avea in sange o alcoolemie de 1,65 la mie, ceea ce inseamna, conform anchetatorilor, ca acesta se afla in pragul comei alcoolice.

Abdullah Atas, administrator al firmei Atas Light, care are mai multe magazine de corpuri de iluminat, se afla internat de luni la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a confirmat mandatul de arestare emis in lipsa pe numele sau duminica noapte. Abdullah Atas a fost internat pana luni la Spitalul de Urgenta Floreasca, ranindu-se la fata in momentul deschiderii airbag-ului, dupa ce a intrat cu masina in gard.