Vremea va fi calduroasa, local caniculara dupa-amiaza indeosebi in regiunile vestice si sudice, unde indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi usor pragul de 80 de unitati, informeaza Mediafax. Cerul va avea unele innorari, mai ales in a doua parte a zilei si noaptea, la munte si in vestul tarii, unde izolat vor fi averse si descarcari electrice, in timp ce in restul tarii va fi variabil la senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in Dobrogea. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 30 si 35 de grade, iar cele minime intre 11 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 25 de grade pe litoral.

  • La Bucuresti

Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand maxima termica va fi in jurul valorii de 35 de grade, iar indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi usor pragul de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 20...21 de grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca.

  • Joi

Vremea se va mentine calduroasa joi, caniculara dupa-amiaza, cand disconfortul termic va fi accentuat in vestul si sudul tarii si izolat in rest. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in zonele montane, iar spre seara si noaptea in vestul si nord-vestul teritoriului, unde pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea, Muntenia, sudul Olteniei si al Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 si 37 de grade, cele mai ridicate fiind in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 14 si 24 de grade, mai scazute in depresiuni.