Peste 50.000 de autovehicule au fost inregistrate pe sensul catre mare al Autostrazii Soarelui de vineri dupa-amiaza pana duminica dimineata, potrivit unui comunicat al Centrului Infotrafic transmis duminica Agerpres.

Pe autostrada A2, desi valorile de trafic pe sensul catre Capitala sunt in crestere, traficul se desfasura duminica dupa-amiaza in conditii normale. Insa, tinand cont de numarul mare de automobilisti prezenti in acest weekend pe litoral, este posibil ca in orele urmatoare sa apara probleme de fluenta la iesirea de pe aceasta artera catre soseaua de centura a Capitalei, dar mai ales la statia de taxare de la Fetesti, intrucat multi conducatori auto prefera sa plateasca taxa de pod la singurele ghisee destinate achitarii pe loc a tarifului.

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, conducatorilor auto li se reaminteste ca prin statia de taxare se poate trece liber pe benzile 2 si 3, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa sa se plateasca in avans sau ulterior, pana la ora 24,00 a zilei urmatoare trecerii, la statiile de distributie a carburantilor autorizate ori prin SMS, la numarul 7577.

Pentru evitarea aglomeratiei, daca va fi cazul, conducatorii auto care doresc sa se intoarca dinspre Constanta catre Bucuresti pot utiliza rutele alternative: DN2A Constanta - Harsova, respectiv DN3 Constanta - Murfatlar - Ostrov - Calarasi (traversare cu bacul).

Totodata, de vineri, ora 12,00, pana duminica la pranz, spre statiunile montane prahovene s-au deplasat pe DN1 peste 33.000 de autovehicule.

Pe DN1 Ploiesti - Brasov valorile de trafic au crescut duminica dupa-amiaza, circulatia este intensa in special la iesirea din Sinaia catre Busteni, intre Busteni si Azuga si pe sensul de coborare, pe tronsonul cuprins intre Predeal si limita cu judetul Prahova. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa utilizeze si ruta alternativa DN1A Brasov - Sacele - Cheia - Valenii de Munte - Ploiesti.

Centrul Infotrafic anunta ca, din cauza unui accident rutier in care au fost implicati doi motociclisti si un autotren, circulatia pe DN7 este oprita pe ambele sensuri in zona localitatii aradene Petris.

Se circula ingreunat pe DN7 Ramnicu Valcea - Pitesti, pe sensul catre autostrada A1.

In Giurgiu, din cauza efectuarii unor lucrari de reabilitare la podul peste Dunare la punctul de trecere a frontierei, circulatia rutiera se desfasoara usor ingreunat pe sensul de deplasare spre Bulgaria