Adjunctul Politiei Rutiere Bucuresti, Daniel Pistea, si alti sapte politisti de la Brigada Rutiera si Sectia 2 din Capitala, acuzati ca au incercat sa musamalizeze un accident rutier, vor fi cercetati in libertate, a decis sambata Judecatoria Sectorului 1, potrivit Agerpres.

Magistratii au respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 de arestare preventiva a celor opt politisti, insa decizia nu este definitiva. Doar autorul accidentului, Marius Maghiari, a fost pus sub control judiciar.

Comisarul Daniel Pistea, adjunct la Brigada Rutiera Bucuresti si Ioan Daniel Bocan, seful Sectiei 2 Politie, impreuna cu alti doi politisti de la Brigada Rutiera, Liviu Daniel Canea si Auras Eugen Tutui, precum si trei agenti de la Sectia 2 de Politie, Mihaita Georgica Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasare, sunt acuzati de procurori ca au incercat sa musamalizeze un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutiera.

Potrivit unor surse judiciare, Marius Maghiari a accidentat o femeie pe raza Sectiei 2 Politie din Capitala, insa politistii au incadrat evenimentul ca fiind accident de munca.

Politistul ar fi incercat sa ajunga la o intelegere amiabila cu femeia, dupa care i-ar fi oferit bani pentru a nu depune plangere impotriva lui.