Un avion utilitar care imprastia ierbicid s-a prabusit, sambata dimineata, intr-o orezarie din apropierea comunei brailene Stancuta. Doua persoane au fost ranite in accident, pilotul, carea suferit traumatisme grave si mecanicul de zbor. Pilotul a decedat ulterior, intrand in stop cardio-respirator inainte de a fi preluat de un elicopter pentru a fi adus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

UPDATE Ora 13:20 Pilotul avionului utilitar prabusit sambata in judetul Braila, care avea politraumatisme, a murit, el intrand in stop cardio-respirator inainte de a fi preluat de un elicopter pentru a fi adus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat Raed Arafat.

Medicii de la Spitalul Judetean din Braila au decis transferarea pilotului la Spitalul Floreasca din Capitala, iar pentru preluarea acestuia a fost trimis un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, insa barbatul a suferit un stop cardio-respirator. Echipajul medical care trebuia sa il aduca la spitalul din Capitala a incercat resuscitarea pilotului, insa fara rezultat, a precizat Raed Arafat.

Copilotul avionului utilitar de tip Antonov 2 este în continuare internat la Spitalul Judeţean din Brăila.

Purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt. col. Stefan Stoian, a declarat pentru Agerpres ca avionul, care apartine unei firme din Galati, a fost avariat in partea din fata, iar in momentul impactului cu solul nu a explodat si nu a luat foc.

"Am fost anuntati ca un avion utilitar s-a prabusit pe o orezarie in apropiere de Stancuta. Avionul apartine unei firme din Galati, inchiriat de o firma din Braila. Avionul prabusit a fost avariat in partea din fata. Imprastia ierbicid, dar substanta pe care o transporta nu s-a imprastiat pe camp, fiind in partea din spate a avionului. Nu a explodat, nu a luat foc. Exista doua victime, doi barbati, constienti, preluati de doua ambulante, intre care unul este mai grav. La fata locului se afla reprezentanti ai ISU, Politiei, Jandarmeriei, Primariei Stancuta, ii asteapta pe cei din Galati. Urmeaza sa se stabileasca cauza producerii accidentului", a declarat lt. col. Stefan Stoian.

Pilotul aflat la bordul avionului, care are 6.000 ore de zbor, a fost ranit mai usor si se afla in stare buna, iar mecanicul de bord este ranit grav. Din primele informatii, se pare ca ar prezenta fractura de coloana.

Avionul prabusit este unul de tip ANTONOV 2, construit inainte de 1980, cu licenta ruseasca, in stare buna de functionare, care facea frecvent curse utilitare pentru agricultura si stationa aproape toata vara in zona Stancuta.