De la 1 august, cardul de sanatate trebuia sa devina obligatoriu, ca singurul instrument de decontare a serviciilor medicale. Dar, termenul se amana pentru a sasea oara, deoarece sunt zeci de mii de oameni care nu l-au primit.

Vasile Ciurchea presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a spus intr-o intervenitie la Digi 24 ca acesta va deveni obligatoriu probabil din septembrie.

"NU s-a stabilit inca data obligativitatii folosirii cardului. Cu certitudine septembrie va fi luna de folosire exclusiv a cardului de sanatate", a declarat Ciurchea.

"Ne-am gandit ca fiind luna de concedii, probabil ca din acest motiv cetatenii care inca nu au intrat in posesia cardului nu si-au gasit timpul sa vina la casa sa isi ridice cardul. La Casa Bucuresti, din cele 14.000 de carduri care au fost identificate persoanele anuntate sa vina sa le ridice, aproximativ 2 000 au venit sa ridice cardurile, deci mai sunt inca 11.000 si impreuna cu cardurile de la OPSNAJ mai sunt 70.000 la Casa Bucuresti. La nivel national, situatia e mult mai buna ca in Bucuresti, a mai explicat Vasile Ciurchea.

Initial, cardul trebuia sa devina obligatoriu la 1 februaie. Apoi termenul a fost mutat pe 1 aprilie, apoi pe 1 mai. Ulterior, Ciurchea a anuntat ca documentul va fi obligatoriu de la sfarsitul lunii iunie.