Cineastul Jason "Jace" Alexander, care a regizat 32 de episoade pentru serialul "Lege si ordine/ Law & Order", a fost arestat de Politia din New York, miercuri, dupa ce a fost acuzat de pornografie infantila.

Procuratura din districtul Westchester a demarat o ancheta saptamana trecuta, dupa ce a descoperit dovezi ale unei activitati ilegale ce proveneau de la adresa de IP aferenta resedintei lui Jace Alexander, potrivit unui comunicat dat publicitatii de autoritatile americane, citat de contactmusic.com preluat de Mediafax.

Dupa ce au obtinut un mandat de prechezitie, procurorii au descoperit fisiere digitale ce contineau "acte sexuale, ilegale si obscene, cu copii si adolescenti mai tineri de 17 ani" in computerul si pe alte suporturi digitale ale cineastului. Jace Alexander a fost arestat si acuzat de promovarea unor materiale ce prezinta acte sexuale cu minori si pentru posesie de materiale obscene cu minori cu intentia de a le distribui pe internet.

Cineastul a fost retinut contra unei cautiuni de 10.000 de dolari si urmeaza sa apara in fata unui judecator pe 19 noiembrie. Daca va fi condamnat, Jace Alexander risca sa primeasca o pedeapsa de sapte ani de inchisoare.

Jace Alexander, care a regizat si cateva episoade din serialele "Rescue Me", "Prison Break" si "Xena, printesa razboinica", a fost si coproducator executiv al productiilor de televiziune "Royal Pains" si "The Blacklist", dar si actor in serialul "Fete de bani-gata/ Clueless" si in lungmetrajele "Ultimul joc/ Eight Men Out" si "Crocodile Dundee II".