Vineri, valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul precedent la nivelul intregii tari, totusi in regiunile sudice vremea va fi in continuare calduroasa, izolat caniculara la amiaza, informeaza Medifafax.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie in zonele montane si submontane, local in centrul, estul si sudul teritoriului.

Ploile vor avea si caracter torential, astfel incat, pe arii restranse, cantitati de apa vor depasi 20 l/mp, iar izolat, mai ales in Carpatii Orientali si Meridionali, peste 30...35 l/mp.

Vor fi conditii de grindina. In restul zonelor ploile se vor semnala pe spatii mici.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 19...20 de grade in nordul Moldovei si 34...35 de grade, izolat in Lunca Dunarii. Minimele termice vor fi cuprinse intre 9 si 19 grade, usor mai ridicate pe litoral.

In Bucuresti valorile termice vor marca o scadere semnificativa, astfel ca maxima nu va mai depasi 30...31 de grade, iar minima va fi de 17...18 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, averse si descarcari electrice, mai ales in cursul zilei. Vantul va sufla slab si moderat.

La munte cerul va avea innorari temporar accentuate si pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential, pe arii restranse cantitati de apa vor depasi 20 l/mp si izolat, mai ales in Carpatii Orientali si Meridionali, peste 30...35 l/mp. Vor fi conditii de grindina. Valorile termice vor continua sa scada.

La mare vremea caldurosa va deveni in general instabila. Cerul va fi temporar noros si mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii vor fi averse si descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in timpul averselor, dar si noaptea, cu viteze la rafala de pana la 55 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 31 de grade, iar cele minime intre 20¬ 21 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 25 de grade.