Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a vizitat la sfarsitul saptamanii trecute mai multe spitale din Bucuresti „pentru a verifica ca totul functioneaza cum trebuie in aceste zile caniculare”. Pe pagina sa de Facebook apar doar imagini din saloane curate si culoare luminate. Realitatea are insa si o alta latura, foarte diferita. Desi spitalele din Bucuresti ofera printre cele mai bune conditii din tara, lucrurile sunt inca departe de normalitatea standardelor moderne de igiena.

Spitalul Floreasca: vizita ministrului Sanatatii si conditiile in care stau pacientii/apartinatoriiFoto: Hotnews

Cititorii HotNews ne-au trimis mai multe imagini din spitalele bucurestene surprinse chiar in perioada in care ministrul si-a efectuat vizitele. Diferentele nu necesita comentarii suplimentare.

Pacientii romani au cel mai mic index de satisfactie din Europa (inclusiv dupa Albania) in privinta conditiilor din spitalele romanesti. Mentionam ca statul roman nu a reusit sa construiasca in ultimul deceniu nici macar un singur spital multidisciplinar nou in tara. In urma cu trei ani, guvernul Ponta a promis constructia de noi spitale.

Premierul Victor Ponta s-a tratat in Turcia pentru o interventie chirurgicala care se putea face si in tara. Motivul invocat de Victor Ponta a fost “linistea si odihna” de care nu putea beneficia in Romania.

Spitalul Floreasca - conditiile in care stau pacientii/apartinatorii pe culoarele spitalului (stanga) si vizita ministrului Sanatatii (dreapta)

Sobolan in curtea interioara a Institutului Fundeni (stanga), spital aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, si vizita ministrului Sanatatii la spitalul Grigore Alexandrescu (dreapta)

Policlinica Titan, aflata in subordinea Primariei sector 3, ramasa fara curent o dimineata intreaga pentru datorii la Enel de 45894 de lei (stanga) si vizita ministrului Sanatatii la Spitalul Universitar din Bucuresti (dreapta)

Precizam ca toate fotografiile au fost efectuate de cititorii HotNews in aceeasi perioada in care au fost realizate imaginile din timpul vizitelor ministrului Nicolae Banicioiu.

  • Multumim cititorilor Hotnews pentru imaginile trimise la HotReporter si le asteptam in continuare aici.