Aproximativ 250 de salariati de la termocentrala Mintia au declansat joi dimineata un protest spontan in fata sediului societatii, nemultumiti de pozitia administratiei Complexului Energetic Hunedoara (CEH), care doreste sa reduca din drepturile angajatilor prin viitorul contract colectiv de munca (CCM), informeaza Agerpres.

''Cei 250 de salariati sunt din schimburile 1 si 3, dar la protest s-au alaturat si angajati care sunt in timpul liber. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca administratia doreste sa reduca din drepturile salariatilor la negocierile pentru noul contract colectiv de munca', a declarat vicepresedintele Sindicatului 'Muntele', Cristian Istoc.

Potrivit acestuia, protestul declansat la termocentrala Mintia nu afecteaza procesul de productie, angajatii monitorizand echipamentele si instalatiile in functiune.

Vechiul contract colectiv de munca de la CEH va expira pe 1 august, iar administratia si Sindicatul 'Muntele' nu au ajuns inca la un acord referitor la un nou contract. ''Sindicatul cere prelungirea vechiului contract colectiv de munca, fara acordarea altor drepturi suplimentare', a precizat Istoc.

Protestatarii mai solicita o discutie cu directorul general al CEH si cu prefectul judetului Hunedoara.