Marie Renee Andreescu a obtinut nota 20,35 dintr-un total de maxim 20 la bacalaureat, la Liceul Francez din Bucuresti Anna de Noailles, scrie La Croix, care noteaza ca tanara romanca a castigat in 9 iulie, la Paris, locul I la prestigiosul concurs general de filosofie, care recompenseaza in fiecare an cei mai buni liceeni din Franta.

Desi nota maxima este 20, gratie unui sistem de bonusuri oferit de materiile optionale, latina si romana, in cazul sau, a obtinut o medie generala de 20,35 la bacalaureat.

Cotidianul francez scrie ca cea mai notabila performanta a sa este cea de la concursul general pentru liceeni, la filosofie. Pa bancile Sorbonnei, a disertat sase ore asupra "nevoii de ceilalti", in martie 2015.

"Rezultatul i-a incantat cu siguranta pe profesorii corectori din moment ce a luat cea mai buna nota, in fata elevilor de la marile licee pariziene Henry-IV si Louis-Le-Grand, care obtin in general premiile la acest prestigios concurs", potrivit sursei citate.

Intr-un interviu acordat recent RFI.ro, tanara a explicat ca va urma Ecole Prepa la Louis le Grand, unde va studia litere, filozofie si istorie.

"Dupa care doresc sa continui la Ecole Normale Superieure care este o institutie care formeaza cercetatorii si cadrele academice inalte din Franta. Pe mine m-ar interesa cercetarea in litere si filozofie sau ceva mai practic precum filozofia dreptului sau politica", a declarat ea.