Polițiștii din Timiș au identificat un bărbat de 21 de ani, bănuit de comiterea de furturi de biciclete, de pe raza municipiului Lugoj și au recuperat cele 21 de biciclete care fuseseră sustrase, informeaza Inspectoratul General.

21 de biciclete furate, recuperate de PolitieFoto: Politia Romana

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii iulie a.c., acesta ar fi comis 21 de furturi in Lugoj, majoritatea bicicletelor fiind sustrase din scări de bloc, prin tăierea sistemului de asigurare.

Ulterior, cel în cauză a vândut bicicletele.

Polițiștii au reușit recuperarea celor 21 de biciclete susceptibile a proveni din comiterea acestor fapte.

În cauză continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Pentru a preveni comiterea furturilor de biciclete, polițiștii recomandă:

* Nu vă lăsați bicicleta neasigurată și nesupravegheată. Furtul unei biciclete neasigurate se comite în timp foarte scurt.

* Folosiți sisteme de asigurare a bicicletei cât mai solide, cu lacăt antifurt și eventual, cu sistem de alarmare sonoră.

* Păstrați actele de proveniență ale bicicletei. În cazul în care vă va fi sustrasă, trebuie să le prezentați la poliție și vă ajută la recuperarea acesteia.

* Memorați însemne particulare ale bicicletei dumneavoastră (zgârieturi, lovituri, uzuri etc.). Vă va ajuta să o recunoașteți, când va fi recuperată de polițiști.

* Nu ezitați să sesizați Poliția în cazul în care v-a fost sustrasă bicicleta.

* Nu vă lăsați] n coșul bicicletei, diferite bunuri ori bagaje (genți, serviete, portofele, telefoane mobile).

* În cazul în care sunteți victima sau martorul unui furt, nu ezitați să anunțați Poliția, apelând numărul unic de urgențe 112.