Centrul INFOTRAFIC informeaza ca la ora 12.45, in judetul Constanta, din cauza aglomeratiei, se circula ingreunat pe DN39 Mangalia - Constanta, in zona Eforie.

Taxa la podul Fetesti - CernavodaFoto: Agerpres

Politistii precizeaza ca acest sfarsit de saptamana a fost cel mai aglomerat de la inceperea sezonului estival, avand in vedere valorile ridicate de trafic inregistrate pe drumurile care duc inspre judetul Constanta.

Spre exemplu, pe Autostrada Soarelui s-au inregistrat, in ultimele doua zile si in primele ore ale acestei dimineti, aproximativ 70.000 de autovehicule (numarul estimat al turistilor aflati pe litoral depasete 230.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism).

Potrivit unei informari Infotrafic anterioare, este posibil sa se formeze coloane de masini si la iesirea de pe autostrada A2 catre DN Centura Capitalei, dar in special la statia de taxare de la Fetesti, intrucat multi conducatori auto prefera sa plateasca taxa de pod la singurele ghisee destinate achitarii pe loc a tarifului (cate o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numarul unu).

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, politistii le reamintesc conducatorilor auto ca prin statia de taxare se poate trece liber pe benzile doi si trei, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa sa se plateasca in avans sau ulterior, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii, la statiile de distributie a carburantilor autorizate ori prin SMS.

Centrul INFOTRAFIC informeaza si ca la ora 14:30, pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier este intens, intre statiunile Sinaia si Busteni iar pe sensul de coborare apar coloane in miscare de aproximativ un kilometru.

Pe autostrazile si pe drumurile nationale pe care traficul rutier se va intensifica, numarul de politisti a fost suplimentat. Acestia actioneaza in zonele in care apar probleme in ceea ce priveste fluenta traficului, dar si in scopul prevenirii unor accidente rutiere.