Geanta cu bani, corespondenta si cartele telefonice a unui postas din Vaslui a fost furata din locuinta acestuia in noaptea de vineri spre sambata, iar politistii au deschis o ancheta pentru identificarea autorului furtului, in timp ce reprezentantii Postei vor stabili suma sustrasa, informeaza Mediafax.

Potrivit informatiilor oferite de politistii vasluieni, o persoana necunoscuta a intrat, vineri noapte, intr-o anexa a unei case din localitatea Halta Dodesti, unde dormea postasul impreuna cu sotia sa si a furat, dintr-o cutie metalica, geanta cu bani, corespondenta si cartele telefonice.

Sotia postasului le-a spus anchetatorilor ca a auzit zgomotul facut de hot si ca ar fi vazut chiar si silueta acestuia in momentul in care a intrat in incapere. Dupa ce hotul a parasit locuinta, femeia si-a trezit sotul, constatand disparitia gentii de serviciu.

Astfel, sotii au sunat la 112 si au reclamat furtul, politistii declansand o ancheta in acest caz.

¬Postasul sustine ca, in cursul zilei de vineri, a ajuns acasa in jurul orei 20.00, cu geanta de serviciu, dupa ce impartise o parte din pensii si corespondenta. Deocamdata, nu se cunoaste suma de bani si cartele telefonice care se aflau in geanta, urmand ca acest lucru sa ne fie comunicat in urma inventarului ce va fi facut de catre Oficiul Judetean de Posta¬, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Postasul, in varsta de 45 de ani, lucreaza in mai multe localitati din comunele Viisoara, Dodesti si Banca.