Discutiile intre Grecia si creditorii ei internationali privind noul plan de salvare ar trebui sa debuteze luni, dupa ce problemele logistice care au amanat intalnirile de saptamana aceasta sunt rezolvate, a declarat sambata un oficial grec pentru Reuters.

Negocierile care ar fi urmat sa inceapa vineri la Atena pentru al treilea program de salvare au fost amanate intrucat creditorii internationali au cautat un loc sigur pentru discutii. Autoritatile elene declarasera in mod repetat ca discutiile pentru programul de sustinere financiara in valoare de 86 de miliarde de euro vor incepe vineri, la Atena.

Sambata, un oficial din ministerul de finante a declarat Reuters ca negocierile vor incepe luni si a negat ca executivul grec a incercat sa tina creditorii la distanta de departamentele guvernamentale

"Nu avem nicio problema ca ei sa viziteze birourile fiscului", a spus sursa ce a dorit sa ramana anonima.

Grecii au considerat pana acum inspectiile creditorilor in Atena ca pe o violare a suveranitatii, asa ca cele sase luni de dure negocieri cu partenerii europeni au avut loc in Bruxelles la solicitarea guvernului elen.