Madalina Marin va reprezenta Romania la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics care vor avea loc in Los Angeles in perioasa 25 iulie-2 august. Madalina are 25 de ani, sufera de sindromul Down si a invatat sa inoate in urma cu 5 ani. Ea va participa la 3 probe fata, spate si stafeta impreuna cu ceilalti 3 membri ai echipei de inot.

Madalina MarinFoto: Alexandra Mihale

Acasa are zeci de medalii adunate de-a lungul timpului, dar este sigura ca se va întoarce din America cu cel putin o medalie. “Mă duc să câștig”, a spus Mădălina.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice, la fiecare patru ani, vor reprezenta cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2015.

Romania va fi reprezentata la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de 29 de sportive. La competiție vor participa în total 7000 de sportivi din 177 de țări care vor concura la 25 de discipline sportive.

Special Olympics România a participat ultima oară la Jocurile Mondiale de Vară la Atena în 2011. Atunci, sportivii noştri s-au întors acasă cu 21 de medalii: 5 de aur, 9 de argint şi 7 de bronz la şase discipline sportive.

Președinții de onoare ai Jocurilor Mondiale Special Olympics sunt Președintele Barack Obama și Prima Doamnă Michelle Obama.

Ceremonia de Deschidere, va fi găzduită pe 25 iulie de Los Angeles Memorial Coliseum, unde s-au desfășurat Jocurile Olimpice din 1932 și 1984. Cea care va declara deschise Jocurile Mondiale de Vară va fi Prima Doamnă, Michelle Obama.

Miss Perseverenta from Alexandra Mihale on Vimeo.