Sambata, in judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui, Galati, precum si in zona de campie a judetelor Bacau si Vrancea vor fi temperaturi maxime care se vor situa in jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, care a emis un cod portocaliu de canicula pentru cele cinci judete.

ANM a emis si un cod galben pentru numeroase alte judete.

In cursul zilei de sambata, 25 iulie vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala ITU va depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de campie si de podis.

Judetele aflata sambata sub cod portocaliu si galben

Potrivit unui cod portocaliu valabil duminica, in judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, precum si in zona de campie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau, temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Duminica, 26 iulie, vremea se va mentine caniculara in Oltenia, Muntenia, precum si in cea mai mare parte a Moldovei si Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In regiunile vestice, nordice si centrale instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar temperaturile vor scadea. Valul de caldura va persista in urmatoarele zile in regiunile sudice si estice, mai noteaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Judetele aflata duminica sub cod portocaliu si galben