Ministrul Muncii Rovana Plumb a declarat ca Ordonanta privind cresterea salariilor inaltilor demnitari ar putea intra in vigoare de la 1 august anul acesta, avand in vedere ca impactul bugetar "este mic, de sub 600.000 lei".

"Ordonanta este in vigoare, aplicarea ei incepe de la 1 august. Saptamana viitoare vom avea rectificare bugetara si vom decide atunci daca va incepe aplicarea ei de la 1 august. Avand in vedere ca impactul bugetar este foarte mic, sub 600 de mii de lei, este posibil sa inceapa si aceasta aplicare a ordonantei. Mai ales ca acest prim pas de cresteri salariale este legat de continuarea implementarii, dupa adoptarea legii salarizarii", a afirmat Plumb, la sediul central al PSD, intrebata ce se va intampla cu acest act normativ, potrivit Agerpres.

"Deci este parte componenta a legii salarizarii. Noi o vom finaliza pana la sfarsitul lunii august astfel incat in septembrie sa poata sa intre in dezbatere in Parlament. Dupa cum stiti, este gata, s-a discutat cu federatiile sindicale, asteptam amendamentele lor, observatiile lor, dupa care o vom finaliza. Incercam sa o bugetam, asa cum am discutat, de la 1 decembrie 2015 ", a spus ministrul Muncii.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a completat: "Este firesc sa inceapa bugetarea, este firesc".

"Este o ordonanta e publicata. Nu cred ca se mai revine cu legea salarizarii. Pana la urma, aceasta lege este un lucru bun daca este primul pas si este urmata de modificarea intregii legi a salarizarii. Adica este o motivatie corecta, ca presedintele Romaniei, premierul, sefii Camerelor, ministrii sa aiba salarii bune, pentru ca, totusi, au raspunderi uriase. Nu putem ridica doar salariile inaltilor demnitari, iar marea masa a bugetarilor sa ramana cu salarii foarte mici. Am inteles de la doamna Rovana Plumb ca proiectul de lege a salarizarii mari este aproape gata, nu l-am vazut. Daca e un pas dintr-un proiect mare este corect, daca ramane singular, atunci nu este bine", a spus la randul sau Liviu Dragnea, care se afla alaturi de Plumb la sediul PSD, citat de Mediafax.

Amintim ca la inceputul lunii iulie Guvernul, in ultima sedinta condusa de premierul interimar Gabriel Oprea, a decuis ca indemnizatiile lunare ale 48 de demnitari - presedintele, prim-ministru, presedintii Parlamentului, sefi de servicii de informatii - sa fie majorate incepand cu luna august, iar cele mai mari salarii sa le aiba presedintele tarii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prim-ministrul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.