Trupul neinsufletit al lui Tomita Lazar, seful Serviciului pentru Actiuni Speciale din IPJ Vrancea, a fost gasit, joi, la circa zece kilometri de locul in care barbatul a fost luat de ape, fiind observat plutind pe apa de catre un localnic, care l-a tras inspre mal, anunta Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant de la IPJ Vrancea, Bogdan Toader, trupul neinsufletit a fost gasit la balastiera de la Vadu Rosca, la zece kilometri de la locul unde comisarul sef a fost luat de ape.

Un angajat al balastierei a sunat la Serviciul de urgenta 112, dupa ce a vazut trupul neinsufletit plutind pe apa. Barbatul a tras trupul mai aproape de mal, fiind scos din apa de catre politisti si pompieri in momentul in care la fata locului au ajuns angajatii IPJ, care au declansat si cercetarile la fata locului.

"In jurul orei 5.30, cand sa treaca colegul meu cu barca peste Siret ca sa ma ia, ca eu sunt de la Ivesti si fac naveta peste Siret, l-a vazut plutind pe apa. Trupul se ducea la vale. S-a dus cu barca dupa el, l-a legat cu o sarma si l-a tras catre mal, ca daca il lasa il pierdea de tot. L-am adus pe mal, am sunat la 112 si apoi au venit autoritatile", a declarat, joi, paznicul de la balastiera Vadu Rosca.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea, Cristina Duta, a declarat ca imediat dupa primirea apelului la 112 prin care se anunta ca unul dintre muncitorii de la balastiera din dreptul localitatii Vadu-Rosca a vazut in Siret trupul neinsufletit al unui barbat un echipaj ISU aflat in zona pentru monitorizarea cursului de apa a ajuns la locul indicat. "A fost identificat trupul neinsufletit al unui barbat, ale carui semnalmente corespund cu cele ale persoanei disparute duminica seara. Acesta a fost identificat la o distanta de aproximativ zece kilometri fata de locul unde s-a semnalat disparitia", a declarat Duta.

Sursa citata a adaugat ca inca din seara in care a fost anuntata disparitia barbatului de 53 ani in apele Siretului, cautarile nu au fost intrerupte, "punandu-se in practica proceduri diferite de interventie, in incercarea de a valorifica toate variantele posibile pentru gasirea acestuia". "S-au facut cercetari atat pe timpul zilei, pe apa, cu barcile din dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, cat si pe malurile raului, pe parcursul noptilor, cu echipe mixte pedestre formate din reprezentanti ai ISU, IPJ si IJJ. De asemenea, s-a solicitat sprijin aerian, astfel ca, timp de trei zile, in anumite intervale de timp, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviatie a survolat zona in vederea identificarii persoanei disparute. Totodata, in vederea aprofundarii cautarilor, o echipa de scafandri formata din salvatori de la ISU Braila si ISU Vrancea au efectuat scufundari cu preponderenta in zona unde s-au format ghioluri. Totodata, au fost cooptate si un echipaj de scafandri din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) Bucuresti, la misiune participand si membri ai serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta Biliesti, Suraia si Nanesti", a mai precizat reprezentantul ISU Vrancea.

Trupul comisarului sef Tomita Lazar, gasit dupa patru zile de cautari, a fost transportat la morga in vederea efectuarii necropsiei.

Medicul Silviu Lucasievici, seful SML Focsani, a declarat ca autopsia va fi facuta imediat, iar in jurul pranzului trupul va ajunge la familie.

Seful Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea, comisar sef Tomita Lazar, a disparut, duminica, in apele Siretului, in zona balastierei de la Biliesti. Acesta isi petrecea dupa-amiaza impreuna cu familia, iar la un moment dat el si una dintre fiice, cu care se afla in apa, au fost luati de curentii puternici.

Potrivit martorilor, fata a fost salvata de catre tatal sau, fiind ajutata si de alte persoane sa iasa la mal, insa politistul a fost luat de ape, acesta fiind vazut ulterior plutind in deriva, in acest sens fiind primite mai multe apeluri prin 112.

Comisarul sef Tomita Lazar a fost unul dintre cei mai apreciati politisti din IPJ Vrancea. De-a lungul carierei sale, a participat, pe langa activitatile specifice muncii de politist, la numeroase competitii sportive, de unde mereu s-a intors cu diplome si medalii.