Isteria mediatica in cazul scandalul fetei violate din Vaslui atinge dimensiuni neasteptate. Personaje care nu au nici o legatura cu subiectul sunt somate public sa faca declaratii. Ziarul Adevarul se intreaba retoric "De ce tace Patriarhul Danut?", in timp ce Dana Grecu (moderatoare Antena 3) ii cere lui Carmen Iohannis sa fie "un far" care ar putea "ghida o natie spre decenta si dreptate".

Dana Grecu a postat pe contul sau de Facebook o scrisoare deschisa catre "Prima Doamna", cu urmatorul continut:

"Dna Carmen Iohannis,

Sunt un ziarist modest, usor patimas. Sincer cu oamenii carora ma adresez. Sincer, cu orice pret. Am doi copii. Nu-s meritul meu. Asa a vrut Dumnezeu. Ma simt incurcata si dezarmata. Doamna Iohannis, as vrea sa ma sfatuiti cum sa le spun copiilor mei ca , in tara in care dumneavoastra sunteti prima doamna, o fata este violata iar violatorii sunt liberi pe strazi. Si, peste toate, ca dvs taceti. De fapt, durerea mea este ca dumneavoastra taceti. Ca aveti puterea sa va revoltati si nu o faceti. Ca revolta dvs ar putea ghida o natie spre decenta si dreptate. Ca un far. E furtuna, doamna Iohannis, in tara in care dvs nu vreti sa fiti far! Prima doamna trebuie sa vrea mai mult de la ea decat o garderoba intesata cu haine de plimbat prin lume! Va implor, iesiti din garderoba! Dati un semn! Aprindeti lumina! E timpul!"

Antena 3 nu se opreste insa aici. Televiziunea de stiri a decis ca moderatorii si prezentatorii postului sa poarte o cocarda alba in semn de solidaritate "cu victimele abuzurilor de toate felurile". Iar Dan Voiculescu, fondatorul postului (condamnat la 10 de inchisoare pentru coruptie), le bate obrazul senatorilor pentru ca ar fi respins o propunere mai veche prin care acesta cerea cresterea limitelor pedepselor pentru viol.

Pe de alta parte, Mihai Copaceanu, bloger Adevarul, a publicat un articol cu titlul "De ce tace Patriarhul Danut?", in care il acuza pe seful Bisericii Ortodoxe Romane pentru ca tace in acest scandal. Autorul sustine ca patriarhul trebuie sa ia atitudine pe motiv ca judetul Vaslui este unul dintre cele mai atasate de religia ortodoxa si da exemplu pozitia unor biserici din strainatate in cazuri similare.

Ziarul a postat articolul pe prima pozitie in varianta online.