Joi, vremea va fi caniculara, iar disconfortul termic accentuat in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor avea valori de la 27 de grade pe litoral, pana in jurul a 38 de grade in regiunile vestice si sud-vestice, informeaza Mediafax.

CaniculaFoto: USER UPLOADED

Local, indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de campie si de podis.

Cerul va fi mai mult senin, cu innorari trecatoare doar in nord-vestul tarii si la munte, unde izolat vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in partea de sud a teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 16 si 25 de grade, mai scazute in estul Transilvaniei, spre 10 grade.

In Bucuresti, vremea va fi caniculara la amiaza, cand maxima va fi 35...36 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 17...19 grade.

Vineri, desi valorile termice vor marca o scadere usoara in nordul tarii, vremea va fi calduroasa, local caniculara in orele dupa-amiezii, mai ales in zonele de campie si de podis, unde si disconfortul termic va fi accentuat.

Cerul va avea innorari temporare in zona montana, in regiunile nordice si nord-vestice, unde, cu precadere in a doua parte a zilei, pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina.

In restul tarii, cerul va fi mai mult senin.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 38 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 10 grade in estul Transilvaniei si 25 de grade in Dealurile de Vest.