Premierul Victor Ponta sustine ca singura lege aprobata de Parlament, anul acesta, "fara niciun fel de impact bugetar, fara niciun calcul, si care a si fost promulgata imediat de presedinte", este Legea dublarii alocatiilor pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei. Uita, insa, ca au fost multe alte legi aprobate fara acel "impact bugetar" trecut in notele de fudamentare. Exemple: Legea privind introducerea pensiilor speciale pentru 160.000 de militari, legea privind pensiile speciale pentru functionarii publici si legea privind pensiile speciale pentru diplomati. Insa, in timp ce aceste legi privind pensiile speciale au fost initiate de Guvern sau parlamentari PSD, cea privind alocatiile copiilor a fost initiata de PNL, si asa poate fi explicata dezinformarea premierului.

Culmea este ca pentru Legea privind alocatiilor copiilor chiar au fost avansate cifre legate de impactul bugetar: circa 2 miliarde lei efort suplimentar pe an. Vezi aici. In schimb, in nota de fundamentare a Legii pensiilor speciale pentru militari nu apare nimic la rubrica "impact bugetar", desi Legea a fost initiata chiar de Guvern. Vezi documentul atasat.

"Eu stiu doar o singura lege aprobata anul asta fara niciun fel de impact bugetar, fara niciun calcul, si care a si fost promulgata imediat de presedinte: Legea dublarii alocatiilor. Foarte bine, desi aia nu se facea asa, ca daca noi chiar avem grija de Romania, nu dublam alocatii fara sa facem un calcul. Acum l-a promulgat presedintele, marti la rectificare avem banii pentru a acoperi dublarea alocatiilor si toate celelalte lucruri care au fost adoptate de catre Parlament", a spus premierul Victor Ponta, la inceptul sedintei de Guvern de miercuri.

Legat de dezinformarile lui Ponta mai citeste: