Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR de Vaslui, afirma, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca vrea sa schimbe legea asa incat cei condamnati pentru viol sa fie condamnati precum cei care comit crime, ca urmare a cazului fetei violate de sapte tineri, in Vaslui.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vreau toleranta zero fata de astfel de fapte abominabile! Vreau ca violatorii sa fie tratati si condamnati la fel ca si criminalii. Cazul tinerei violate de sapte indivizi ne arata ca e nevoie de condamnarea aspra, in orice context si orice circumstanta, a tuturor celor ce recurg la violente si abuzuri sexuale. E incredibil si revoltator!

In Romania secolului XXI au loc anual 2500 de violuri. Unul la patru ore. Pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai repete, solicit sprijin pentru un pachet legislatativ ce prevede eliminarea violulului din legea medierii precum si decenii de puscarie grea pentru abuzurile sexuale. Pedepsele ar trebui sa fie si mai dure dar pedeapsa cu moartea nu mai exista in Romania", afirma Ciuhodaru.

Cazul elevei de 18 ani care a fost violata in judetul Vaslui a starnit reactii virulente din partea cetatenilor, dar si din partea vectorilor de opinie, jurnalisti si artisti deopotriva. Peste 100.000 de romani semnasera, pana luni seara, o petitie pe internet prin care cer arestarea celor 7 tineri acuzati de viol, iar numarul celor care se alatura cauzei creste semnificativ de la o ora la alta , dupa ce petitia a fost preluata de majoritatea mass-media.

In urma reactiilor din partea societatii civile, a politicienilor si a simplilor cetateni care au transmis mesaje de sustinere pentru fata abuzata, Consiliul Superior al Magistraturii si Parchetul General au dispus verificari privind legalitatea procedurilor si a deciziei pronuntate in acest caz. Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) sustine ca, in urma unei sesizari pe care a depus-o in luna iunie, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari in cazul eliberarii din arest a celor sapte tineri acuzati ca au violat o eleva din Vaslui, scrie Agerpres.

"Ca urmare a sesizarii de catre Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) in data de 23 iunie 2015, atat a Consiliului Superior al Magistraturii, cat si a Parchetului General in cazul celor sapte tineri din Valeni, judetul Vaslui, care au violat ore in sir o eleva, pana ce fata si-a pierdut cunostinta, sa se aplece asupra procedurilor si a ultimei decizii pronuntate si sa verifice legalitatea acestora, in data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit careia, in data de 23 iunie 2015, domnul judecator Marius Badea Tudose, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari potrivit competentelor", declara AID intr-un comunicat.

Potrivit asociatiei, lucrarea se afla in lucru pe rolul Inspectiei Judiciare, urmand ca dupa finalizarea verificarilor rezultatul acestora sa fie analizat de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Parchetul General a informat AID ca a dat curs sesizarii, s-au efectuat verificari interne la nivelul institutiei si, in cel mai scurt timp (cel mult cateva zile), concluziile anchetei vor fi prezentate public.

Magistratii judecatoriei Vaslui au dispus vineri, 19 iunie, inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, in cazul celor sapte tineri din localitatea vasluiana Valeni, care au violat ore in sir o eleva navetista, pana cand aceasta si-a pierdut cunostinta.