Doi barbati din comuna vranceana Carligele au fost depistati succesiv in trafic conducand sub influenta alcoolului acelasi autoturism, unul dintre ei producand si un accident, ambii alegandu-se cu dosare penale, a precizat, luni, pentru Agerpres, Bogdan Toader, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Vrancea.

Mai intai, un barbat in varsta de 41 de ani aflat la volanul respectivei masini a fost surprins in trafic de politisti emanand halena alcoolica. In urma testarii, aparatul alcooltest a indicat o concentratie de 1,19 mg/l alcool pur in aerul expirat.

La volanul masinii lasate la locul depistarii ilegalitatii primului sofer s-a urcat, la scurt timp, un tanar de 31 ani, domiciliat in aceeasi comuna. Dupa ce a parcurs o distanta de aproximativ 800 metri catre satul Dalhauti, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul vehiculului, a parasit partea carosabila intrand in coliziune cu un cap de podet.

,,In urma impactului a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatorului auto si a unui barbat, de 42 ani, pasager in autoturism, ambii fiind transportati cu ambulanta la spital", a precizat reprezentantul IPJ Vrancea.

Potrivit acestuia, in urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit "nu numai faptul ca tanarul avea, potrivit aparatului etilotest 1,57 mg/ l alcool pur in aerul respirat, dar nu detinea nici permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule".

Ulterior, celor doi barbati, dupa ce au fost condusi la spital, le-au fost intocmite dosare penale.