Echipa Romaniei, prezenta la cea de a XXVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Biologie, si-a trecut in palmares prima medalie de aur din istoria participarii la aceasta competitie.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Educatiei si citat de Agerpres, performanta ii apartine lui Mircea Dan Mirea, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, aflat la al doilea premiu in acest concurs, dupa medalia de argint cucerita anul trecut in Indonezia.

Romania participa la Olimpiada Internationala de Biologie incepand din 1997, an in care a obtinut o medalie de argint si trei medalii de bronz.

Ulterior, elevii romani si-au trecut constant numele pe lista premiantilor, insa niciodata pe lista laureatilor cu aur (pana in acest an), se mai arata in comunicatul MECS.

Sursa citata precizeaza ca medaliatii cu bronz sunt Alexandru Ionut Duta (clasa a XII-a, Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina) si Bogdan Ionut Sisca Jippa (clasa a XI-a, Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti). Din lotul olimpic a facut parte si George Catalin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca).

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Biologie s-a desfasurat in perioada 12 - 19 iulie, in Danemarca (Aarhus), si a reunit 239 de elevi din 62 de tari, adauga comunicatul MECS.