Judetele Mehedinti si Dolj, unde vor fi temperaturi de 38 de grade, raman, luni, sub avertizare cod portocaliu, iar avertizarea cod galben a fost mentinuta doar pentru Bucuresti si alte 18 judete din sudul Banatului, Oltenia, Muntenia si Moldova.

Avertizare de caniculaFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat, luni, avertizarea de canicula si disconfort termic emisa anterior, fiind restransa avertizarea cod portocaliu de la sase la doua judete din sud-vestul tarii, respectiv Mehedinti si Dolj, anunta Mediafax. In trei judete atentionate anterior cu cod portocaliu - Bihor, Arad si Timis - a fost ridicata avertizarea, iar judetul Caras-Severin ramane luni sub avertizare cod galben de canicula.

In judetele Mehedinti si Dolj, luni vor fi temperaturi maxime de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Si avertizarea cod galben emisa anterior pentru Bucuresti si 34 de judete a fost restransa la 18 judete. Astfel, luni raman sub avertizare cod galben Bucurestiul si judetele Bacau, Vaslui, Galati, Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Gorj si Caras-Severin.

In aceste judete din sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul si centrul Moldovei, vremea va fi caniculara, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Maramures, Crisana, Banat, Transilvania si in cea mai mare parte a Moldovei, precum si in zonele montane si submontane, unde local vor fi descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si pe arii restranse ploi cu caracter torential si caderi de grindina, potrivit ANM.