Seful Detasamentului de Interventie Rapida din cadrul IPJ Vrancea, comisarul sef Tomita Lazar, a disparut, duminica, in apele raului Siret, unde intrase pentru a o salva pe fiica sa, care fusese luata de curenti, cautarile in apa fiind sistate la ora 23.30, insa continuand de pe mal si in cursul noptii, anunta Mediafax.

Din primele informatii, comisarul sef Tomita Lazar, seful Detasamentului de Interventie Rapida din cadrul IPJ Vrancea, s-a aflat, duminica, impreuna cu familia, la un picnic, in zona balastierei de la Biliesti, pe malul raului Siret, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit martorilor, ofiterul, sotia sa si una dintre fiicele lor, in varsta de 24 de ani, ar fi intrat de mai multe ori in apele raului sa se racoreasca, desi tanara parea ca nu stie sa inoate. La un moment dat, fata ar fi fost luata de curenti, iar tatal ei ar fi fost cel care a salvat-o si ar fi adus-o la mal, insa el a fost luat de curentii puternici.

Barbatul a fost cautat pe tot parcursul serii de duminica de echipe de interventie, la cautari participand si un scafandru, dar si pompieri cu o barca pneumatica si cu cangi. In incercarea de a-l gasi pe ofiter, debitul Siretului a fost scazut, fiind retinut in lacul de acumulare de la Movileni.

Duminica noapte, la ora 23.30, cautarile in apa au fost sistate, continuand insa cele de pe mal, la care sunt angrenate echipe din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) si IPJ Vrancea.

¬Nivelul apei este crescut, iar curentii sunt foarte puternici. Cautarile se desfasoara pe toata lungimea raului Siret, in judetul Vrancea, interventia fiind dificila. Trupul sau putea fi dus la distanta mare inca din primele minute de la scufundare. Vom continua cautarile pe timpul noptii, vor ramane pe mal echipaje de la Politie, ISU, Jandarmerie, cu lanterne si echipament specific, iar luni dimineata, la prima ora, vor fi reluate cautarile pe apa¬, a declarat, duminica seara, locotenentul Vasile Isticioaia.

Comisarul sef Tomita Lazar asigura de mai multi ani sefia Detasamentului de Interventie Rapida din cadrul IPJ Vrancea, fiind unul dintre cei mai apreciati angajati ai Politiei Judetene. De-a lungul anilor, acesta a participat la diverse concursuri de forta si anduranta organizate de Sindicatul National al Agentilor de Politie (SNAP).