Temperaturi sufocante, in aceste zile, in Romania. Canicula s-a instalat din nou in cea mai mare parte a tarii, motiv pentru care medicii recomanda populatiei sa se protejeze cat mai bine. Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem pe timp de canicula si ce fel de mancare si bauturi ar trebui sa evitam in aceasta perioada?

CaniculaFoto: Agerpres

Sefa Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu explica la RFI: "Trebuie ca in intervalul 11-18 sa nu stam in soare, sa nu facem efort fizic in soare, sa nu facem activitati care sa presupuna efort fizic. Daca totusi activitatile ocupationale ne obliga sa petrecem mai multa vreme in caldura de afara, atunci vom purta imbracaminte ampla, vaporoasa, lejera, de culoare deschisa, din fibre naturale, in, bumbac, matase naturala. Capul va fi protejat cu palarie de soare, sapca sau umbrela. Ochii vor fi protejati cu ochelari de soare, care chiar sa protejeze".

Ce mancam pe timp de canicula?

Alis Grasu spune ca "foarte important in aceste zile caniculare este regimul alimentar si in mod special, hidratarea organismului. Se vor consuma fructe si legume proaspete, care au un continut mare de apa, pepene rosu, pepene galben, prune, struguri, rosii. De asemenea, se vor consuma alimente hipocalorice. Se va renunta la alimentele care au multe proteine".

Continuarea pe www.rfi.ro.