Inspectorii ANPC au facut, vineri, controale la operatorii de plaja din Mamaia si au dat amenzi de 60.000 de lei celor care nu lasa libera o treime din suprafata detinuta pentru cei care vor sa stea pe prosop sau cearsaf, dar si pentru alimente expirate si neetichetate, gasite la un restaurant, informeaza Mediafax.

Echipele de control ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, in frunte cu presedintele Marius Dunca, au mers, vineri, in nordul statiunii Mamaia, unde au verificat operatorii de plaja.

ANPC a vrut sa vada daca este respectat ordinul 2014/2010 al Ministerului Turismului, care spune ca o treime din plaja trebuie lasata libera pentru cei care doresc sa stea pe prosop sau cearsaf, acestia trebuind sa aiba acces si la tarm.

Inspectorii ANPC au descoperit ca Argo Beach nu respecta acest ordin, motiv pentru care au aplicat o amenda de 20.000 de lei.

"Aplicam o amenda de 20.000 de lei si remedierea deficientelor imediat. 30 la suta din suprafata plajei trebuie sa aiba deschidere la mare si la uscat", a afirmat Marius Dunca.

Aceeasi problema a fost intalnita si la plaja Blue Beach, administrata de restaurantul Ammos, din apropiere. Din acest motiv, inspectorii ANPC au dat o amenda de 20.000 de lei.

O alta sanctiune de 10.000 de lei a fost aplicata pentru ca plaja respectiva functiona fara autorizatie. Echipele ANPC au mers apoi in bucataria restaurantului Ammos, unde au gasit produse expirate si neetichetate, iar din acest motiv au mai dat o amenda de 10.000 de lei.

Reprezentantii ANPC spun ca asemenea controale vor continua pe litoral pe tot parcursul sezonului estival.