Sambata, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara dupa-amiaza in vest si in sud, iar disconfortul termic va fi accentuat indeosebi in Banat, Crisana, Oltenia si sud-vestul Munteniei. Indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi local pragul critic de 80 de unitati, informeaza Mediafax citand informatii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie.

Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari in partea a doua a zilei in zona de munte unde cu totul izolat vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 29 si 38 de grade, iar cele minime intre 10...11 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 25...26 de grade in Dealurile de Vest.

Bucuresti

Sambata, vremea va fi caniculara dupa-amiaza, cand temperatura aerului va urca pana la 35 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima se va situa in jurul valorii de 20 de grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

In tara

Duminica, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toata tara, astfel ca temperaturile maxime vor depasi frecvent 35...36 de grade si local se vor atinge valori de 37...38 de grade, pornind de la 27...29 de grade pe litoral. Disconfortul termic va fi accentuat, astfel ca indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea zonelor.

Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza in zonele montane, iar spre seara si noaptea in nord si nord-vest unde pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile minime se vor incadra intre 11...12 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 26...27 de grade in Dealurile de Vest.

La munte

Sambata, vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa orele amiezii cand, cu totul izolat, vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

Duminica, vremea se va mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza cand, pe arii restranse, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Spre seara si noaptea astfel de fenomene se vor semnala doar in masivele nordice.