Diplomatul Hans G. Klemm, nominalizat in functia de ambasador al SUA in Romania pe 24 martie, urmeaza sa fie audiat, marti, 21 iulie, in Senatul american, potrivit programului postat pe site-ul institutiei, informeaza Mediafax.

Hans G. KlemmFoto: Wikipedia

Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului SUA va audia, marti, 21 iulie, patru persoane nominalizate pentru functia de ambasador in state membre ale Uniunii Europene.

Astfel, de la ora locala 2:30 (21:30, ora Romaniei), urmeaza sa fie audiati Paul Wayne Jones, nominalizat pentru postul de ambasador in Polonia, Hans G. Klemm, propus pentru Romania, Kathleen Ann Doherty, pentru Cipru, si James Desmond Melville Jr., pentru Estonia.

Presedintele american Barack Obama l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm in functia de ambasador in Romania, conform unui comunicat al Casei Albe.

Hans G. Klemm, un diplomat de cariera, este consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o functie pe care o detine din ianuarie 2015.

Anterior, in perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului in Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar inainte de aceasta functie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept si Respectarea Legii la ambasada din Kabul, in Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite in Timorul de Est din 2007 pana in 2010, si ofiter de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americana din Tokyo, in perioada 2006-2007. Din 2004 pana in 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei in Biroul pentru Resurse Umane.

Intre 2000 si 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE si Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene si eurasiatice.

Klemm a ocupat si pozitii in Germania, Japonia, Coreea de Sud si Trinidad Tobago, in cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtatii Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.

Ultimul ambasador american in Romania a fost Mark Gitenstein, care si-a incheiat mandatul la 14 decembrie 2012.