Gheorghe Mencinicopschi este internat de miercuri la Institutul pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" Fundeni, fiind adus de la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de opt ani de inchisoare primita in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.

Gheorghe MencinicopschiFoto: AGERPRES

Managerul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu", Serban Bubenek, a declarat joi, pentru Mediafax, ca Gheorghe Mencinicopshi a fost internat miercuri in unitatea sanitara, starea acestuia fiind stabila.

Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetari Alimentare, executa din 8 august 2014 pedeapsa de opt ani de inchisoare primita in dosarul privatizarii frauduloase a ICA.

Mencinicopschi a fost dus la spital din cauza unei suferinte cardiace, dupa ce a primit primele ingrijiri la penitenciar. Fostul director al ICA a fost internat sub paza la Institutut "C.C. Iliescu".

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august 2014, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi la opt ani si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare.

In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.