Guvernul a adoptat miercuri o Ordonanta care modifica si completeaza Legea recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987. Prin Ordonanta se stabileste ca solutiile vor fi comunicate in termen de 120 de zile lucratoare de la depunerea cererilor, informeaza Guvernul.

De asemenea, comunicarea solutiilor pentru cererile care sunt in curs de solutionare se va face in acelasi termen de 120 de zile. Anterior acestei modificari, termenul pentru solutionarea si comunicarea cererilor de eliberare a certificatului care sa ateste calitatea de Luptator cu Rol Determinant era de 45 de zile, termen care nu permitea aplicarea corecta si unitara a prevederilor legale.

Legea nr. 341/2004 a recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987 stabileste modalitati prin care statul roman isi arata recunostinta datorata eroilor-martiri, ranitilor, persoanelor retinute, luptatorilor cu merite deosebite, luptatorilor participanti si persoanelor care au avut un rol determinant pentru vitoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, precum si fata de persoanele care au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987.