Politia Romana a inceput demersurile pentru extradarea lui Walter Florian, patronul companiei de salubrizare Rompres, dupa ce a fost confirmata prezenta acestuia in Emiratele Arabe Unite.

Florian WalterFoto: Agerpres

"La data de 2 iunie 2015 a fost primita confirmarea faptului ca Walter Florian a fost arestat la solicitarea autoritatilor romane si se afla la dispozitia organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite. Imediat, Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala - Biroul National Interpol a informat Tribunalul Prahova si Ministerul Justitiei, care au demarat procedurile in vederea extradarii", afirma Politia, intr-un comunicat.

Florian Walter este suspectat ca, in perioada 2013-2014, a constituit si coordonat un grup infractional organizat care ar fi desfasurat operatiuni financiare din sfera evaziunii fiscale si a spalarii banilor, prin reducerea artificiala a profitului impozabil si TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si utilizarea de societati comerciale tip fantoma.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului este estimat la 4,5 milioane de euro.

Precizarile Politiei vin dupa ce enational.ro a scris ca a discutat cu Walter si ca acesta se afla in Dubai, tara cu care Romania nu are un acord de extradare.

"Au vrut sa ma omoare! Puteam sa fiu mort la ora asta! (...) Nu pot sa vin in Romania! De ce sa mor in Romania?. Sper doar ca, dupa atatea luni, sa pot sa-mi vad si eu fiica", ar fi declarat acesta.