Rezultate definitivat 2015 Rezultatele examenului de definitivare in invatamant vor fi afisate marti

de R.P.     HotNews.ro
Luni, 13 iulie 2015, 10:30 Actualitate | Esenţial

Examen de definitivat
Foto: Agerpres
​Rezultatele examenului de definitivat 2015 vor fi afisate marti, 14 iulie. Este vorba despre primele rezultate, inainte de contestatii. Definitivatul este examenul pentru obtinerea dreptului de practica in invatamantul preuniversitar. Profesorii pot sa sustina aceasta proba de 3 ori, intr-un interval de maximum 5 ani. Candidatii care pica definitivatul pot fi angajati doar ca profesori debutanti. Nota minima de promovare a examenului este 8.

Potrivit calendarului de definitivat 2015, candidatii care au sustinut saptamana trecuta examenul national vor afla marti, 14 iulie 2015, rezultatele. Profesorii nemultumiti de notele primite pot sa depuna contestatii, in zilele de 14 - 15 iulie, iar rezultatele finale de la definitivat vor fi publicate sambata, 18 iulie 2015.

Profesorii care promoveaza examenul de definitivat 2015 isi vor primi drepturile salariale incepand cu data de 1 septembrie a anului scolar urmator. Dupa acest examen, urmatoarele trepte in cariera pentru cadrele didactice sunt gradul didactic II si gradul didactic I.

Spre deosebire de definitivat, titularizarea este concursul de angajare a profesorului intr-o scoala pe perioada nedeterminata. Candidatilor care au luat titularizarea, dar pica definitivatul li se desface contractul de munca incheiat pe perioada nedeterminata si pierd astfel calitatea de titular.

Anul acesta, au fost admisi sa sustina examenul de definitivat, dupa inspectiile la clasa, 9.385 de candidati.

La inceputul anului scolar, s-au inscris la Definitivat 10.297 candidati. Nu toti au indeplinit insa cele trei conditii prevazute de metodologie, pentru a intra in examenul scris: efectuarea unui stagiu de predare in specialitate de cel putin 1 an, calificativul pentru anul scolar in curs 'Bine' sau 'Foarte bine' si minimum media 8 la cele doua inspectii speciale la clasa desfasurate pe perioada anului scolar

Rezultatele examenului de Definitivat 2015 vor fi afisate aici.

Calendarul examenului de Definitivat 2015
 • pana la 5 iunie 2015: Efectuarea inspectiilor la clasa
 • 8 - 30 iunie 2015: Completarea dosarelor si validarea datelor de inscriere existente in aplicatia electronica
 • 9 iulie 2015: Sustinerea probei scrise - Examenul de Definitivat
 • 14 iulie 2015: Afisarea rezultatelor
 • 14 - 15 iulie 2015: Inregistrarea contestatiilor si transmiterea acestora la centrele de evaluare/ contestatii
 • 16 - 17 iulie 2015: Solutionarea contestatiilor
 • 18 iulie 2015: Afisarea rezultatelor finale
 • 20 - 31 iulie 2015: Transmiterea la Ministerul Educatiei Nationale a tabelelor nominale cu candidatii admisi si validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educatiei nationale
 • pana la 1 septembrie 2015: Eliberarea de catre inspectoratele scolare a certificatelor de acordare a definitivarii in invatamant
Rata de promovare a examenului de Definitivat in ultimii 3 ani
 • Definitivat 2014: 63,35%
 • Definitivat 2013: 51,26%
 • Definitivat 2012: 62,23%
Citeste si:


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. De ce nu, să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

22130 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri