Un politist local din comuna Belis, judetul Cluj, este cercetat penal dupa ce, aflat in timpul serviciului, a condus baut si a accidentat mortal o femeie care traversa neregulamentar strada, barbatului urmand sa ii fie desfacut contractul de munca, anunta Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Carmen Jucan, politistii desfasoara cercetari penale fata de un barbat de 54 de ani din comuna Belis, care a provocat, vineri, un accident rutier soldat cu moartea unei femei, barbatul conducand sub influenta bauturilor alcoolice.

Astfel, accidentul a avut loc pe un drum comunal din Belis, barbatul lovind cu masina o femeie de 71 de ani, care, potrivit primelor informatii, a incercat sa traverseze strada neregulamentar, fara sa se asigure.

"In urma testarii conducatorului auto cu aparatul etilotest a rezultat ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Accidentul s-a soldat cu decesul femeii. Politistii continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul. In cauza s-a deschis un dosar penal pe numele barbatului pentru ucidere din culpa si conducere sub influenta bauturilor alcoolice", a declarat Carmen Jucan.

Jucan a adaugat ca, dupa ce a lovit-o pe femeie, masina barbatului a ricosat intr-un stalp de pe marginea drumului, in urma impactului soferul fiind ranit si transportat la Spitalul din Huedin.

Primarul comunei Belis, Viorel Crainic, a declarat ca barbatul este angajat ca politist local la institutie si se afla in timpul serviciului cand a avut loc accidentul, dar nu se afla la volanul masinii de serviciu, ci al celei personale.

"Aceasta fapta nu are cum sa ramana fara urmari, saptamana viitoare voi dispune desfacerea contractului de munca politistului local. Barbatul era in timpul serviciului cand a provocat accidentul, stiu ca se afla sub influenta alcoolului, dar nu stiu valoarea alcoolemiei. Acum este internat in Spitalul din Huedin, dar urmeaza sa suporte rigorile legii pentru fapta sa", a declarat Viorel Crainic.