Sambata, vremea va fi frumoasa, cu cer variabil in regiunile estice si senin in restul tarii. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate in nord-estul si in sud-vestul tarii, precum si in zona montana inalta, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 21...22 de grade izolat in Maramures, estul Transilvaniei si nordul extrem al Moldovei si 30...31 de grade in Oltenia; minimele termice vor fi de la 4...6 grade in depresiunile Carpatilor Orientali pana la 19...20 de grade pe litoral.

La Bucuresti, vremea va fi frumoasa, cu cer mai mult senin si vant slab pana la moderat. Temperatura maxima, in crestere fata de ziua precedenta, va fi de 28...29 de grade, iar cea minima de 14...15 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

La munte, vremea va fi frumoasa. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi va deveni variabil. Vantul va avea unele intensificari in prima parte a intervalului apoi va slabi in intensitate. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de ziua precedenta.

La mare, vemea va fi predominant frumoasa si se va apropia, termic, de normalele climatologice. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar cele minime intre 18 si 20 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade.

Duminica, vremea se va mentine predominant frumoasa si duminica se va incalzi usor in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari in timpul noptii in extremitatea vestica, unde vor fi posibile ploi izolate.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 si 33 de grade, iar cele minime intre 10 si 18 grade, mai scazute in depresiuni, spre 6 grade, dar si usor mai ridicate in Dealurile de Vest si pe litoral.

La munte, vremea se va mentine predominant frumoasa si se va incalzi usor, duminica. In cursul zilei cerul va fi variabil si doar izolat vor fi ploi slabe, de scurta durata. Noaptea vor fi unele innorari in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali unde, pe arii restranse, vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare pe creste.

La mare, vremea va fi predominant frumoasa si normala termic. Cerul va fi predominant senin. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 26 de grade, iar cele minime intre 18 si 21 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade.