Procurorii Parchetului General efectueaza astazi, 9 iulie, perchezitii in 18 locatii din judetele Caras-Severin si Timis, anunta Parchetul. Printre locurile unde se fac perchezitii se afla si Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita, relateaza Agerpres. Aici, mai multi profesori universitari sunt acuzati ca cereau mita de la studenti, pentru a-i promova la examenul de licenta. Rectorul Universitatii "Eftimie Murgu" din Resita este Doina Frunzaverde, sotia lui Sorin Frunzaverde.

Universitatea 'Eftimie Murgu' din ResitaFoto: Agerpres

UPDATE Prodecanul Facultatea de Stiinte Sociale din Resita i-ar fi promis unei studente, investigatoare sub acoperire, ca o ajuta sa treaca examenele in schimbul unor favoruri sexuale, transmite Adevarul

Adevarul publica si o serie de stenograme din dosar, care ar fi surprins urmatorul dialog dintre profesorul universitar si studenta:

F.F.I.: Stai ma cuminte!

Z.D. : Serios?

F.F.I.: Stai ma olteanco cuminte, nu ma zapaci!

Z.D. : Da nu te zapacesc, dar stai si tu cuminte!

F.F.I.: Ma omori cu zile, intelege-ma! N-am dormit toata noaptea, de-abia am asteptat sa vii! Si tu nu ma lasi sa te ating, esti nebuna?!

Z.D. : (n.n rade)

F.F.I.: Esti nebuna, atata te intreb?

Z.D. : Nu sunt nebuna.

F.F.I.: Ba se vede ca esti!

F.F.I.: Lasa-ma sa te ating! Lasa-ma sa te ating si sa te sarut si am plecat! Nu pot, deci nu mai is bun de nimic, daca nu ma lasi sa te sarut!

Z.D. : Ei, nu mai esti bun?! Cum sa nu mai fi bun?!

F.F.I.: Esti nebuna? N-am putut sa fac azi nimic pana nu te-am vazut acolo, dupa aia am stiut ca esti tu, ca esti in Resita. Pai nu te-am sunat io primul, ce ai?

Z.D. : Pai m-ai sunat ca m-ai vazut acolo nu ca m-ai sunat ca erai foarte nerabdator. .....................

F.F.I.: Lasa-ma sa te tin, ho! Uite ce mijloc! Asa am convenit, da-mi voie sa te sarut.

Z.D. : Am zis eu ca ai voie sa ma saruti?

F.F.I.: Pe obraz, da.

Z.D. : Pai m-ai pupat pe obraz!

F.F.I.: Lasa-ma sa te sarut pe obraz. Nu fi atat de rea!

F.F.I.: Hai sa o luam altfel, pentru ce te-am ajutat pana acum, da-mi un pusi, asta te costa...cinci la zero.

Z.D. : Pentru ajutorul pe care mi l-ai facut pana acum¬

F.F.I.: Da, imi dai un pupic.

Z.D. : Sa-ti dau un pupic?

F.F.I.: Ihm!

Z.D. : Da, dar de la un pupic pornesc mai multe.

F.F.I.: Nu, un pupic. ..un pupic, maxim doi imi dai pentru¬. Facem altceva: cate examene ai avut?

Z.D. : La¬aaa¬nu stiu¬doua colocvii¬cinci examene¬sapte.

F.F.I.: Sapte pupici.

Z.D. : Sapte pupici?

F.F.I.: Si esti la zero.

Z.D. : Sapte pupici pe obraz?

F.F.I.: De alea dai la un copil mic, sapte saruturi.

Z.D. : Sapte saruturi?

F.F.I.: Da.

Z.D. : Pentru sapte examene?

F.F.I.: Da.

Z.D. : Ce sa zic, e o plata buna.

F.F.I.: Vezi, nici patru ani nu stii sa negociezi.

Parchetul General anunta, intr-un comunicat de presa, ca "procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual, luare de mita si dare de mita savarsite de catre cadre didactice universitare si studenti, constand in conditionarea promovarii examenelor de primirea unor sume de bani, chiar si in conditiile in care studentii nu se prezentau la examen, precum si in tranzactionarea unor lucrari de licenta elaborate/sustinute in anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanti cuprinse intre 300-400 euro pe lucrare".

"In cursul zilei de azi, pe baza autorizatiilor emise de Tribunalul Bucuresti, politisti din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, sprijiniti de lucratori ai Brigazii Speciale de Interventie 'Vlad Tepes' a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor, efectueaza perchezitii in 18 locatii din judetele Caras-Severin si Timis, fiind vizate institutii publice de invatamant, precum si locuintele unora dintre persoanele care fac obiectul cercetarii", precizeaza Parchetul General.

Parchetul precizeaza ca "in documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii".