Cinci profesori de la Facultatea de Medicina si Facultatea de Moase si Asistenta Sociala din Craiova au fost pusi sub urmarire penala de procurorii Parchetului General, sub acuzatia ca au cerut mita de la studenti pentru a-i ajuta sa promoveze examenele, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, este vorba de Lucica Rosu, Cristina Petrica, Danut Firu si Daniela Denisa Cernea, acuzati de luare de mita si Bogdan Cotoi, cercetat pentru complicitate la luarea de mita si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In cazul celor cinci profesori, procurorii au dispus masura controlului judiciar, pe toata durata masurii fiindu-le interzisa exercitarea profesiei de cadru didactic.

In acelasi dosar, Raluca Eugenia Iovan (secretara) este cercetata pentru trafic de influenta si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Parchetul mai transmite ca, in urma perchezitiilor efectuate luni, au fost identificate si indisponibilizate sume in lei si valuta (55.423 lei, 13.760 euro), precum si sume in diferite alte valute, fiind ridicate inscrisuri si bijuterii din aur (peste 500 de piese).

Totodata, in cauza au fost audiate, pana in prezent, 75 de persoane.

Procurorii Parchetului General au facut luni perchezitii in 15 locatii din judetul Dolj, printre care Facultatea de Medicinasi un spital din Craiova, intr-un dosar in care mai multi profesori universitari sunt acuzati ca au cerut de la studenti sume cuprinse intre 50 si 100 de euro, in schimbul promovarii examenelor.