Joi, vremea caniculara va persista in cea mai mare parte a Munteniei si a Olteniei, dar si in jumatatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80, informeaza Mediafax. In restul teritoriului valorile termice vor marca o scadere accentuata, astfel ca maximele termice se vor incadra intre 24 si 33 de grade, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta in nordul, nord-estul si centrul tarii, precum si in zonele montane si submontane, unde temporar innorarile vor fi accentuate si local se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, care vor lua si aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25...30 l/mp. In sudul si in sud-estul teritoriului astfel de fenomene isi vor face aparitia pe spatii mai restranse seara si in cursul noptii. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 9 si 23 grade.

La Bucuresti, vremea se va mentine caniculara, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura aerului va urca pana la valori de 36...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate pe parcursul noptii, cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Minima termica va fi de 20...22 de grade.

Vineri, valorile termice vor marca o scadere si in regiunile sudice si estice, astfel ca, la scara intregii tari, vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. In jumatatea de sud-est a tarii, mai ales pe parcursul zilei cerul va avea innorari temporar accentuate si pe arii restranse se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat vor fi conditii de grindina.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata se vor semnala doar izolat, la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 de grade in Maramures si in jurul a 32 de grade in Oltenia, iar cele minime se vor situa intre 5 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 22 de grade pe litoral.