De ce vor musulmanii o mare moschee in Bucuresti? Muftiul Iusuf Murat pentru HotNews.ro: 90% din cele 17 moschei nu sunt autorizate/ Cetatenii Bucurestiului ar trebui sa aiba o temere acum, nu peste 3 ani cand se va finaliza acel lacas de cult/ In alta capitala va fi construita cea mai mare moschee din Europa

de Mihai ivascu     HotNews.ro
Marţi, 7 iulie 2015, 21:09 Actualitate | Esenţial


Muftiul Murat Iusuf
Foto: Agerpres
Muftiul Iusuf Murat a declarat pentru Hotnews ca motivul pentru care se doreste construirea cat mai rapida a unei moschei la Bucuresti este faptul ca, in Capitala, 90%  dintre cele peste 17 moschei nu sunt autorizate de Muftiatul Cultului Musulam sau de Secretariatul General pentru Culte. Potrivit muftiului Murat, nu se stie ce se predica in aceste moschei in care vin “numai predicatori care au facut probleme”, o parte dintre ei fiind chiar expulzati. Iusuf Murat sustine ca un alt stat european va construi cea mai mare moschee din Uniunea Europeana, cu o suprafata de 78.000 de metri patrati, semnificativ mai mare decat cea care ar putea fi construita la Bucuresti cu o suprafata de 11.000 de metri patrati.

Cand se vor finaliza, speram sa se finalizeze, acest proiect va fi, in primul rand, benefic pentru siguranta cetateanului care locuieste in municipiul Bucuresti. In Bucuresti, sunt peste 17 moschei din care 90% dintre ele nu sunt autorizate de catre noi si nu stim ce se predica in acele moschei. Deci, cetatenii Bucurestiului ar trebui sa aiba o temere acum, nu peste 3 ani cand se va finaliza acel lacas de cult. Intentia noastra este de a-i uni pe toti musulmanii si de a oficia aceste activitati religioasa la vedere ”, a declarat liderul spiritual al comunitatii musulmane din Romania pentru HotNews.ro.

Muftiul Iusuf Murat a declarat ca la ora actuala cea mai mare moschee din Uniunea Europeana se va construi int-o alta capitala europeana si va avea o suprafata de 78.000 de metri patrati, insa nu a dorit sa dezvaluie in ce capitala va fi construit edificiul.

“Bineinteles, in toate capitalele din Uniunea Europeana sunt moschei si la ora actuala cea mai mare moschee se va construi intr-o alta capitala europeana pe o suprafata de 78 de mii de metri patrati. [...]Nu va pot spune despre ce capitala este vorba. O sa vedeti dumneavoastra cand o sa se afirme aceea tara cu acel teren pe care l-a pus la dispozitia comunitatii musulmane. Si vreau sa va spun ca numarul musulmanilor din aceea tara este mult mai mic fata de musulmanii care traiesc in Romania,deci nici in procent de 10% nu sunt fata de noi si nu sunt nici bastinasi ca noi. Li s-a dat 78 de mii de metri patrati ” a explicat Murat raspunzand la intrebarea HotNews.ro daca s-a mai incercat construirea unei moschei similara celei din Romania.

Intrebat de ce s-a dorit construirea in Romania a celei mai mari moschei din Europa, Iusuf Murat a declarat ca se dorea construirea cat mai rapida a unei moschei la Bucuresti pentru a inchide celelalte moschei controlate de organizatii non-guvernamentale neautorizate, in care vin predicatori din alte tari care-i indoctrineaza pe membri comunitatii, precizand ca edificiul din capitala nu va fi cel mai mare din Europa.

Dar nu este cea mai mare moschee. Inca odata va spun, cea mai mare moschee se va construi pe 78 de mii de metri patrati intr-o alta capitala europeana, dar ne-am dori sa construim o moschee destul de incapatoare, ca moscheile celelalte, existente la ora actuala, si controlate de anumite organizatii non-guvernamentale si care nu sunt autorizate, sa le controlam si sa le inchidem pe celelalte. Aceasta a fost intentia. Daca dumneavoastra sau opinia publica si-a dorit ca acest lucru sa-l spunem public, asta o sa facem, dar nu va aduce nici un beneficiu societatii romanesti pentru ca noi voiam sa contruim cat mai repede ca sa inchidem moscheele celelalte. Dumneavoastra v-ar conveni sa vina un predicator dintr-o tara sa obtina o viza, nu de predicator religios, de business, sa predice, sa-i indoctrineze pe membri comunitatii. Asta voiam sa impiedicam noi, dar dumneavoastra nu ati inteles ati interpretat intr-un mod negativ. [...] Deci, a fost un lucru care era in beneficiu societatii romanesti si cine da cu piciorul acestui proiect ,si cine impiedica acest proiect, sa stiti ca in primul rand pericliteaza siguranta locuitorilor municipiului Bucuresti ”, a replicat Murat.

Liderul spiritual al musulmanilor din Romania a mai declarat pentru HotNews.ro ca motivul pentru care se doreste construirea lacasului de cult este de a “ controla activitatea religioasa islamica din municipiul Bucuresti” si a precizat in mai multe randuri ca nu isi doreste implicarea cultului religios pe care il conduce intr-un scandal politic.

"Avem o moschee, intr-adevar nu este incapatoare. Si le spunem: duceti-va la slujbele  celorlalti care vin dinafara. Nu stim ce predica, vin numai predicatori cum au mai venit si au mai facut probleme, unii dintre ei chiar au fost expulzati. Si duceti-va, faceti pe stadioane, faceti in centrele voastre, in toate cartierele, sa se impanzeasca Bucurestiul cu cate o moschee. Deja, sunt 17.[...]. Noi o sa ne retragem, o sa ma mai gandesc. O sa vina si domnul prim-ministru. O sa discut si cu dumnealui. Noi nu vrem sa fim atrasi intr-un scandal poltici ca institutie. Suntem un cult, nici Biserica Ortodoxa nu isi doreste, nu ne dorim ca nici un cult sa nu fie atras intr-un asemenea scandal politic. [...]Exact, pentru a controla activitatea religioasa islamica din municipiul Bucuresti si pentru a inchide celelalte lacase de cult care sunt intr-un numar destul de mare si care nu sunt autorizate nici de muftiat si nici de catre Secretariatul General pentru Culte care este pe langa guvernul Romaniei. [...]  Acesta este scopul construirii moschei in Bucuresti si a scolii. Tinerii nostri sa fie educati de acei preoti, de acei duhovnici foarte bine pregatiti si acreditati de statul roman, cu diplomele acreditate de statul roman. Nu de unii cu unii care au dat stema Romaniei jos.  Aceste aspecte nu le stie presa, nu le stie mass-media, noi nu le facem publice, dar faptul ca asa fost contextul, recunosc, dar  nu trebuie sa organizam mitinguri. Deci, daca se vor organiza mitinguri in Bucuresti, noi ne retragem, ne vedem de ale noatre, dar cine va suferi vom vedea pe viitor”, a mai adaugat Muftiul Iusuf Murat.

Intrebat daca are informatii care arata ca se doreste organizarea unor mitinguri in capitala, Murat a spus ca acest lucru se poate intampla, motivandu-si raspunsul prin existenta unor pagini de Facebook noi infintate care militeaza impotriva construirii acestui lacas de cult.

“Da, se poate.Am inteles ca s-a format si pe Facebook o pagina “Megamoschee”, nici nu exista mega-moschee. Si v-am spus, inca odata repet. Terenul este pe schimb de reciprocitate”, a raspuns Murat.

Iusuf Murat a sustinut ca ideea construirii acestei geamii a pornit in urma cu zece ani de la un schimb “de reciprocitate al unor terenuri” dintre statul turc si cel roman. Acesta a mai adaugat cava fi construita si o cantina pentru ajuturarea oamenilor saraci, unde se vor oferi doua mese pe zi celor care vin la slujbe, dar si celor care nu participa la manifestatiile religioase, indiferent de apartenenta religioasa. Muftiul spune ca inca nu s-au inceput lucrarile la edificiu, nefind luate inca nici autorizatiile necesare.

“In acest moment, din pacate, nu se afla in niciun stadiu. Se incearca ca din anumite parti si, mai ales, din mass-media centrala care nu prea ne cunoaste pe noi ca comunitate si care ne confunda pe noi ca am fi emigranti in Romania si vreau sa precizez un lucru. Nu suntem emigranti, strabunicii nostri au luptat pentru apararea integritatii statului roman si suntem cetateni romani si ne dorim acelasi drepturi”, a raspuns Murad intrebat fiind in ce stadiu se afla lucrarile in acest moment.

Banii pentru constructia moscheei vor veni de la statul turc, spune Muftiul, insa nu se stie cat va costa aceasta, neexistand un proiect in clipa de fata.

Fiind cetateani ai acestui stat era firesc fiindca este un proiect al nostru sa asteptam o finantare din partea autoritatilor romane, din partea contribuabilului roman, dar avand in vedere situatia care exista la ora actuala, situatia financiara si cu problemele financiare cu care ne confruntam noi, i-am rugat pe partenerii nostri, si spun partenerii nostri fiindca statul roman are un parteneriat strategic cu statul turc. In afara faptului ca exista acest parteneriat strategic, exista o comunitate si exista aceasta institutie pe care eu o reprezinta al ora actuala. Avem un parteneriat de colaborare cu departementul afacerilor religioase din Ankara si i-am rugat pe dumnealor sa ne sprijine in realizarea acestui proiect.

Intrebat fiind daca subiectul demarari acestui proiect a fost pus pe masa negocierilor in timpul vizitei presedintelui Turciei din aprilie, acesta a afirmat ca nu stie si ca nu doreste sa comenteze, insa stie “Foarte bine” ca acest aspect a fost discutat in timpul vizitelor efectuate de Traian Basescu la Ankara.

“De ce? Pentru ca Traian Basescu si cand era primar ne-a tot promis ca ne va acorda. Noi nu avem nici loc de cimitir. Dumneavoastra stiti? Suntem cetateni ai acestei tari, iar in capitala este singura capitala europeana care nu are un cimitir pentru comunitatea musulmana. Exista un cimitir al musulmanilor, dar al carui propietar este statul turc, este cimitirul eroilor. Actualul guvern Ponta ne-a pus in posesie acum cativa ani in urma, acum doi ani in urma, un teren cu destinatia cimitir. (...)“, a afirmat liderul religios intrebat fiind de ce considera ca dupa intalnirile lui Traian Basescu cu presedintele turc proiectul nu a fost concretizat.

Background

In 29 mai 2015 a intrat in vigoare hotararea de gunvern nr. 372/2015 prin care executivul trecea din administrarea RA-APPS  in domeniul public al statului si administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte a unui teren de peste 11.000 de metri patri cu o valoare de inventar de aproape 4 milioane de euro. Terenul situat in Bulevardul Expozitiei, aproape de centrul comercial Romexpo, a fost dat in folosinta pe o perioada 49 de ani catre Muftiatul Cultului Musulman din Romania pentru construirea unui complex de cladiri de interes public, dupa cum se arata in Hotararea de Guvern.

Dupa aparitia informatiei in presa, fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu a criticat dur proiectul viitoarei moschei si pe primul-ministru Victor Ponta pentru decizia de oferi terenul in vederea construirii edificiului. Raspunsul Sefului Cultului Musulman din Romania a venit la scurt timp, Murat Iusuf, ceruandu-i fostului presedinte ““sa nu se implice Cultul Musulman intr-un conflict politic cu pretext religios”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

28760 vizualizari

 • +22 (36 voturi)    
  Hahaha.. (Marţi, 7 iulie 2015, 21:28)

  deveselu [utilizator]

  Ce minunat ar fii sa le dea teren lângă hardughia aia a mantuiri și sa se construiască una lângă alta, apoi sa i vezi cum se incaiera pe acolo ar fii divine imaginile :)))
  • +19 (29 voturi)    
   Nu construiti acea moschee ! (Miercuri, 8 iulie 2015, 0:17)

   Radu [anonim] i-a raspuns lui deveselu

   Traind in 2 tari cu "musulmanizate" timp de un deceniu....va rog va implor: NU CONSTRUITI ACEA MOSCHEE.
   Nu pot descrie experienta de viata de un deceniu aici, insa va implor, pentru binele copiilor si nepotilor nostri: Nu construiti acea moschee.
   Stiu ca pare fara argumente...insa daca ati stii cate momente de viata acopera spusele mele...
   Rezistati pana trece valul...
   Te blestem cu blestemul stramosilor mei, domnule Ponta, pentru ceea ce ai facut.
   • +7 (11 voturi)    
    Sali de la Casa Poporului pot deveni moschei! (Miercuri, 8 iulie 2015, 4:06)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Radu

    Dand o căutare pe internet cu "sala casa poporului" am constatat ca exista spatii nefolosite enorme acolo care au și decorații cu arabescuri fiind tocmai bune pentru lăcașuri de cult islamice. Nu glumesc. După niște discuții cu musulmani am aflat ca pentru ei (aproape) orice sala poate fi moschee, spre deosebire de ortodocsi sau catolici unde sunt necesare clădiri speciale pentru biserici. Cel putin temporar musulmanii se pot strânge toți la Casa Poporului.
    • +5 (7 voturi)    
     avem moschei ilegale? (Miercuri, 8 iulie 2015, 12:31)

     gigel [anonim] i-a raspuns lui dumitrica

     hm.. pai in primul rand, daca sunt ilegale, trebuiesc desfiintate. In al doilea rand, ce sa caute o asa megalomanie islamista cand in Romania sunt asa putini (deocamdata cel putin) islamisti?
     Treaba lor ce fac alte tari din vest, nu ne intereseaza ca ei s-au transformat in islamisti.
     • +1 (3 voturi)    
      Putini islamisti? (Miercuri, 8 iulie 2015, 15:26)

      robo [anonim] i-a raspuns lui gigel

      You know nothing John Snow :)
   • -5 (11 voturi)    
    ba sunt argumente (Miercuri, 8 iulie 2015, 10:12)

    andrei [anonim] i-a raspuns lui Radu

    Ignoranța și lipsa de educație. Câteodată și prostia. Ele explică perfect astfel de rugăminți patetice. Și, sincer, nu mi se par argumente valabile pentru a nu construi ceva, fie că e mosche, biserică sau orice altceva.
   • +2 (6 voturi)    
    Eu cred ca se va mai gasi un Stefan (Miercuri, 8 iulie 2015, 12:24)

    telu [anonim] i-a raspuns lui Radu

    poporul asta s-a mobilizat intotdeauna in momentele cruciale, oricat i-ar canta altii prohodul.

    Nu dau nicio sansa construirii acestei moschei, cei care vor lua aceasta decizie vor fi linsati de popor.
   • -4 (6 voturi)    
    Cred (Miercuri, 8 iulie 2015, 13:38)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Radu

    Cred ca ai uitat azi sa pupi poza lui Arsenie Boca.
  • -12 (20 voturi)    
   Mesaj clar: Noua moschee e pt. protecția evreilor. (Miercuri, 8 iulie 2015, 1:07)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui deveselu

   Muftiul Iusuf Murat spune limpede (vezi citatul) ca dorește o moschee mare unde sa încapă toți musulmanii, în care sa nu predice fundamentaliști islamici necontrolați de nimeni și astfel evreii din Romania sa se simtă în siguranța. Noul lăcaș de cult este spre binele vostru al celor care comentați nemulțumiți pe Hotnews. Vreți sa se mențină acele 17 moschei din care 90% ilegale unde nu se vorbește altceva decât cum sa le fie făcut de petrecanie evreilor?

   Citat: "“Cand se vor finaliza, speram sa se finalizeze, acest proiect va fi, in primul rand, benefic pentru siguranta cetateanului care locuieste in municipiul Bucuresti. In Bucuresti, sunt peste 17 moschei din care 90% dintre ele nu sunt autorizate de catre noi si nu stim ce se predica in acele moschei. Deci, cetatenii Bucurestiului ar trebui sa aiba o temere acum, nu peste 3 ani cand se va finaliza acel lacas de cult. Intentia noastra este de a-i uni pe toti musulmanii si de a oficia aceste activitati religioasa la vedere ”, a declarat liderul spiritual al comunitatii musulmane din Romania pentru HotNews.ro."
   • +12 (14 voturi)    
    Ca de obicei esti pe alaturi (Miercuri, 8 iulie 2015, 6:50)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui dumitrica

    Voi, postacii fedesenari, ca sa va sustineti liderii scrieti tot felul de gogomanii. Cine a pus probleme evreilor? S- apus problema ca o scola coranica este un potential cuib terorist, nu impotriva evreilor ci impotriva tuturor cetatenilor romani. Si nu mai cita din muftiu, pentru ca el are tot interesul sa isi trga souza poe turta lui.
   • +2 (4 voturi)    
    noul slogan islamist (Miercuri, 8 iulie 2015, 12:22)

    geo [anonim] i-a raspuns lui dumitrica

    multumiti-va cu moscheea asta, e raul cel mai mic.
  • +5 (5 voturi)    
   faina idee! :D (Miercuri, 8 iulie 2015, 3:53)

   contest [anonim] i-a raspuns lui deveselu

   s-ar tine predicile unora in cladirile celorlalti, ca din intamplare...tot monoteismu' ala ("Tache, Ianche si Kadyr") si iarasi "turcu' plateshtem!" ;)
  • 0 (2 voturi)    
   nu-i usor... (Miercuri, 8 iulie 2015, 11:04)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui deveselu

   sa emiti cu atata lejeritate judecati de valoare in timp ce limba romana e masacrata...
  • +5 (7 voturi)    
   auzi scoala islamista (Miercuri, 8 iulie 2015, 12:35)

   gogug [anonim] i-a raspuns lui deveselu

   pai islamul invata ca necredinciosii trebuiesc ucisi. In acceptiunea lor, crestinii sunt 'necredinciosi'. Trageti voi concluzia daca avem nevoie de asemenea 'invataturi' la noi in tara.
   • -1 (7 voturi)    
    Din putul gandirii (Miercuri, 8 iulie 2015, 13:42)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui gogug

    Si Biblia te invata ca e ok sa posezi sclavi atat timp cat sclavii nu sunt crestini.
    • +2 (4 voturi)    
     unde (Miercuri, 8 iulie 2015, 17:04)

     miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     in biblie?
     in vechiul testament nu se vorbeste de crestini sau necrestini!
     in noul testament nici atat!
     esti cam necitit!
     • -1 (1 vot)    
      Tipic (Joi, 9 iulie 2015, 11:04)

      tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

      Exodul 21:7, Leviticul, Deuterom,

      1 „Iată legile pe care le vei* pune înaintea lor.
      * Exod 24:3; Exod 24:4; Deut 4:14; Deut 6:1;
      2 Dacă* vei cumpăra un rob evreu, să slujească şase ani ca rob, dar în al şaptelea, să iasă slobod, fără să plătească nimic ca despăgubire.
      * Lev 25:39-41; Lev 25:13; Deut 15:12; Ier 34:14;
      3 Dacă a intrat singur, să iasă singur; dacă era însurat, să iasă şi nevastă-sa împreună cu el.
      4 Dacă stăpânul lui i-a dat o nevastă şi a avut fii şi fiice cu ea, nevasta şi copiii să fie ai stăpânului lui, iar el să iasă singur.
      5 Dacă robul* va zice: ‘Eu iubesc pe stăpânul meu, pe nevastă-mea şi copiii mei şi nu vreau să ies slobod’,
      * Deut 15:16; Deut 15:17;
      6 atunci stăpânul lui să-l ducă înaintea* lui Dumnezeu, să-l apropie de uşă sau de stâlpul uşii şi stăpânul lui să-i** găurească urechea cu o sulă, şi robul să rămână pentru totdeauna în slujba lui.

      Deci, cine nu a citit biblia ? Eu sau tu ?
      • +2 (2 voturi)    
       dude! (Joi, 9 iulie 2015, 12:13)

       radu [anonim] i-a raspuns lui tudor74

       incurci mere cu pere, te uiti in Biblie ca curca-n lemne, nu intelegi nimic. Vechiul Testament, legea lui Moise, s-a aplicat evreilor, pe care o respecta si astazi in legea mozaica, data ca o ingaduinta la vremea respectiva de mare decadere chiar si a evreilor. Pur si simplu atat putea omul percepe la vremea respectiva.

       Crestinii au legea noua, desavarsita, data de Cristos in Evangheliile Noului Testament. Nu uita ca Iisus a fost rastignit si pt ca a desfiintat multe din practicile legii vechi. Cand evreii au vrut sa ucida femeia adultera Iisus a spus ca doar cine e fara de pacat sa arunce piatra, samd.

       E o harababura totala in capul tau, sau doar vrei sa semeni harababura in mintea si asa ratacita a multora.
      • +1 (1 vot)    
       copilash (Joi, 9 iulie 2015, 13:37)

       miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

       unde scrie despre crestini?
       tu stii cand a aparut crestinismul?
       habar nu ai,dar te bagi in toate,ca musca sub coada calului!
 • +10 (16 voturi)    
  De ce sa nu fie Bucurestiul caravanserai-pasalac? (Marţi, 7 iulie 2015, 21:30)

  Plagarus [utilizator]

  Daca tot este confundat cu BUDApesta ?
  Mormantul lui Buda un dervis turc apoape sanctificat, numit Gul Baba (Gul Baba turbeje) reprezinta un loc de pelerinaj pentru musulmani
 • +20 (26 voturi)    
  De ce vor musulmanii moschee? (Marţi, 7 iulie 2015, 21:38)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  Cum nu aveti cimitir musulman? Celebra Melek Amet, a fost inmormanta la Cimitirul Musulman Ghencea, si era chiar de origine tatara! In Romania, aveti chiar discriminare preferentiala! Nu e bine domnule Muftiu, nu e bine!
  • -10 (10 voturi)    
   oroare de eroare (Marţi, 7 iulie 2015, 23:28)

   trilulilu [anonim] i-a raspuns lui MirceaGeorgescu1

   cimintirul ghencea musulman e al statului turc.
   • +11 (13 voturi)    
    Pai, (Miercuri, 8 iulie 2015, 2:36)

    vasile m [anonim] i-a raspuns lui trilulilu

    dupa cum spune muftiu, terenul si constructia va fi sponsorizata tot de catre turci. Care e diferenta ?!
    Cand Sf. Sofia va fi din nou ce a fost, mai discutam...ca sa vorbim de reciprocitate.
    • +3 (3 voturi)    
     Pai e ca la greci (Miercuri, 8 iulie 2015, 7:15)

     feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui vasile m

     Sunt imprumuturi si sunt ajutoare nerambursabile.
 • +19 (31 voturi)    
  Din ce in ce mai mult (Marţi, 7 iulie 2015, 21:38)

  blec-bierd [utilizator]

  Ma bucur ca nu stau in Bucuresti. Nu vreau sa sune urat sau sa creez impresia gresita sau sa fac misto dar din pacate directia generala inspre care se indreapra capitala noastra era atat de gresita incat asta ii mai lipsea: lectii de viata de la musulmani plus o mini-invazie... Foarte trist...
  • -5 (19 voturi)    
   Cat noroc ai! (Miercuri, 8 iulie 2015, 0:20)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui blec-bierd

   Nici nu vreau sa ma gandesc cum s-ar fi schimbat calitatea vietii tale, daca ai fi trait in Bucuresti si ar fi fost gata moscheea.
   Imi imaginez ca atunci cand va fi gata, provincia va fi invadata de bucurestenii ce vor fugi, care incotro, de teama moscheei si a hoardelor de musulmani ce vor invada bucurestiul, taman pentru acea constructie.
   Se stie ca musulmanii isi parasesc tarile de bastina si se duc fuguta fix unde se construieste o moschee noua.
   • +9 (13 voturi)    
    Alt postac fedesenar care se vrea spiritual (Miercuri, 8 iulie 2015, 6:56)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui muciflenduri

    Ma baiatule, musulmanii nu emigreaza dupa locul in care se fac moscheile, ci construiesc moschei acolo unde emigreaza. Si emigreaza cam peste tot in Europa civilizata, datorita conditiilor de viata incomparabil mai bune decat cele din statele lor, dar pe care doresc sa o aduca la nivelul staelor lor. Iar o scola coranica e cel mai bun pretext pentru o emigratie masiva in care nu ai cunm sa stii cine iti intra in tara, inclusiv militanti ISIS. Dar ca sa va aparati liderul scrieti orice prostie.
   • +9 (9 voturi)    
    fix zero ai inteles (Miercuri, 8 iulie 2015, 7:51)

    blec-bierd [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

    Uite o definitie a muftiului:
    A mufti is an Islamic scholar who is an interpreter or expounder of Islamic law (Sharia and fiqh).

    Stii ce e aia sharia? Britanicii au aflat... poate o sa afle si Bucurestiul
 • +26 (34 voturi)    
  NU VREM (Marţi, 7 iulie 2015, 21:46)

  alinconi [utilizator]

  Avand cea mai mare moschee din Europa, pe langa musulmanii inofensivi cu siguranta vom atrage atentia si gruparilor teroriste cu planurile lor horror.

  Nu trebuie sa ne legam la cap fara sa ne doara.

  Autoritati iresponsabile treziti-va!
  • -1 (1 vot)    
   Serios? (Miercuri, 8 iulie 2015, 16:29)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui alinconi

   Doamne, fereste! Tu ai citit articolul? Tocmai s-a mentionat in text de DOUA ori ca nu e cea mai mare din Europa
   • +2 (2 voturi)    
    Am citit (Miercuri, 8 iulie 2015, 19:21)

    alinconi [utilizator] i-a raspuns lui Anonim

    Nu spune unde, de ce? Minte pentru a ne prosti sa ne dam acordul? Si a doua ca marime din Europa tot rau ar fi.

    Multe motive impotriva mai sunt enumerate si in comentarii, punctez: Istoria Romaniei, religia majoritara in Romania, religia in sine.

    Sunt multe de spus. O astfel de constructie nu poate decat sa ne aduca probleme in viitor.

    Un categoric NU.
  • +1 (1 vot)    
   Nu exista.... (Joi, 9 iulie 2015, 6:53)

   Cadillac [utilizator] i-a raspuns lui alinconi

   ...musulmaini inofensivi!!!

   Mai bine zis, buni 'actori'....
 • +3 (11 voturi)    
  Are dreptate (Marţi, 7 iulie 2015, 21:49)

  transpenibilus [utilizator]

  Eu am atras de cateva ori atentia asupra greselii si a faptului ca presa din Romania nu se documenteaza: cea mai mare moschee din Europa se construieste la Budapesta.
  • +4 (10 voturi)    
   Si ce-i cu asta? (Miercuri, 8 iulie 2015, 6:58)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui transpenibilus

   Daca ungurii vor sa dea foc la o casa noi trebuie sa incendiem un cartier?
 • +17 (27 voturi)    
  Ar fi mai bine sa nu! (Marţi, 7 iulie 2015, 21:50)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  S/o ia idiotul de ponta si cei 7,4 milioane de prosti, la ei la gorji! Nu am nimic cu arabii, dar sa stea la ei acasa!
  Daca vor moschei sa le faca in tarile arabe, nu aici!
 • +24 (28 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 7 iulie 2015, 21:54)

  polonyca [anonim]

  • -1 (1 vot)    
   atata bigotism (Miercuri, 8 iulie 2015, 16:38)

   Mihaela [anonim] i-a raspuns lui polonyca

   Doamne fereste, ati auzit pana acum de libertatea religiilor? Dar stiti cat de multe biserici ortodoxe sunt construite peste tot in lume pentru comunitati de ROMANI stabiliti peste hotare, PE BANII STATELOR respective?
   Pentru noi e ok, daca vor si altii e nasol?

   II acuzati pe altii de extremism?
 • +35 (37 voturi)    
  welcome to Romanislam (Marţi, 7 iulie 2015, 21:54)

  dax [anonim]

  Adica musiu muftiu recunoaste ca sunt la ora asta 15 moschei "ilegale" in Bucuresti unde se indoctrineaza lumea dar nu avem niciun motiv sa ne temem de musulmani. Doar sunt religia pacii ce mai, pe cand crestinii fac atentate sinucigase prin statele arabe, dau foc la moschei si ucid credinciosii musulmani. Sau o fi invers cumva?
  Daca 90% din moscheile existente in Bucuresti sunt ilegale si li se cunoaste caracterul subversiv de ce nu sunt inchise acum? De ce se asteapta terminarea unui nou mausoleu pentru oprires unor acte ilegale? Nu vad ce legatura are tolerarea activitatilor ilegale pe teritoriul tarii cu constructia unei noi moschei.
  • +1 (3 voturi)    
   mai citeste odata (Miercuri, 8 iulie 2015, 15:54)

   constanteanca [anonim] i-a raspuns lui dax

   Cele 15 moschei ilegale apartin unor predicatori radicali.
   Genul acesta de oameni, cu putere mare de convingere si idei periculoase, apar in orice religie, nu doar musulmana. Amintiti-va de tragedia de la Tanacu provocata de un calugar radical, care acum e in libertate si si-a infiintat propriul cult.
   Am crescut in Dobrogea cu vecini, colegi si prieteni musulmani si crede-ma ca nu am avut nici un fel de probleme (si sunt femeie!).
   Planul de a deschide o moschee oficiala, care sa atraga practicantii expusi acum la fel de fel de imani si predicatori inchipuiti si iresponsabili mi se pare o idee buna. Pentru ca in aceea moschee cei cu un discurs extremist nu vor avea ce sa caute. Astfel, in timp, isi vor pierde din audienta si din putere.
   • +1 (1 vot)    
    Politruc, nitelus! (Miercuri, 8 iulie 2015, 16:32)

    contest [anonim] i-a raspuns lui constanteanca

    muftiul vrea SI controlul/cenzura/monopolul asupra & impotriva diferentierilor naturale din practica spirituala a vietii altora! Democratic, ce sa zic!
   • -1 (1 vot)    
    fara logica (Miercuri, 8 iulie 2015, 16:51)

    Inuka [utilizator] i-a raspuns lui constanteanca

    Mai citeste de 2 ori! CARE e legatura intre construirea unei Megamoschei cu existenta a 15 moschei ilegale? De ce sunt tolerate cele 90% pana la construirea acesteia noi si ce ii va impiedica pe cei care merg la ele sa le frecventeze in viitor?
    Un credincios musulman nu are nevoie de cladiri ca sa se roage, isi aseaza covoru inspre Mecca si ii da drumul la rugaciune oriunde ar fi. Motivarea constructiei unei cladiri si universitati islamice de asemenea marime in Romania nu are nicio logica. Ce ii va opri pe "predicatorii radicali" sa isi recruteze "marfa" direct din "supermarket"(noua megamoschee) in loc de firimituri de prin 100 de "buticuri"?
    Iar faptul ca ai cunoscut un musulman sau doi romani nu te face experta in islam sau problemele care le reprezinta fundamentalistii relgiosi in acest moment
    Am fost si eu in Dubai si nu am avut nicio problema cu musulmanii. Asta nu ma face expert in Irak, Afganistan sau alte zone de conflict cu teroristi islamici. Iar musulmanii carora li se adreseaza noua moschee nu sunt romani integrati in societate de confesiune musulmana cum ai cunoscut tu, ci musulmani crescuti si educati in tarile arabe care se stie cata dragoste au fata de occident si valorile sale.
 • +20 (26 voturi)    
  Rusine! (Marţi, 7 iulie 2015, 22:02)

  unvot [anonim]

  Se rasucesc in mormant Stefan cel Mare si Mihai Viteazu. Rusine ponta! Rusine psd! BOR ce parere are?
  • -7 (15 voturi)    
   boor, sa vina boooor (Miercuri, 8 iulie 2015, 0:31)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui unvot

   Sa aduca bor patru mii de popi si patru catralioane de crestin ortodocsi si sa ii arunce pe musulmani peste dunare!
   Sa nu se mai dee voe sa intre an tara decit la ortodoxi, iar pe restu' sa ii zvarlim cat om videa cu ochi, ca noi avem o dreapta credinta de aparat!
   • +3 (5 voturi)    
    Iar scrii aiurea (Miercuri, 8 iulie 2015, 7:00)

    Um roman anpnim [anonim] i-a raspuns lui muciflenduri

    Si cu asta am spus tot
   • -1 (3 voturi)    
    Ca bine zici (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:05)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

    Adevarat graiesti ! Mii de biserici, zeci de mii de popi platiti de la buget, catedrala vietii de sute de milioane de euro nu ii deranjeaza pe romanistani !

    Moscheea ii tine treji in schimb.
    • +1 (3 voturi)    
     Auzi baiatu'? (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:41)

     Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui tudor74

     O fi fiind tu vreun corect politic si/sau ateu dar sa stii ca nici pe langa bisericile crestine, nici pe langa sinagogile mozaice nu exista scoli de indoctrinare si de formare de teroristi. Asa ca daca nu ai ceva inteligent de spus, mai bine abtine-te.
     • -1 (1 vot)    
      Logica (Joi, 9 iulie 2015, 11:07)

      tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Un roman anonim

      Daca toti musulmanii sunt teroristi, atunci inseamna ca toti crestini sunt cruciati ?
    • +1 (1 vot)    
     Rrright? (Miercuri, 8 iulie 2015, 16:40)

     mihaela [anonim] i-a raspuns lui tudor74

     Moschee care se construieste pe banii turcilor:))) culmea ironiei
    • +1 (1 vot)    
     asa (Miercuri, 8 iulie 2015, 17:20)

     miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     eu sunt un romanistan,un votant usl,un roman crestin ortodox!
     tu,cine esti?
     vrei moschei?e bine ca vrei si tu ceva!
  • +6 (12 voturi)    
   si nu numai Stefan si Mihai... (Miercuri, 8 iulie 2015, 1:33)

   Doru [anonim] i-a raspuns lui unvot

   Si Constantin Brancoveanu impreuna cu fii lor, si Ioan Voda cel cumplit, si Mircea, si tot neamul romanesc asuprit vreme de 5 secole, sa le fie tarana usoara... Si nu impovarata de un cretin ca WC Ponta, care aduce paganii sa ne calce glia.
   Eu vreau referendum sa vedem in ce conditii aducem pe straini in tara, si ce le dam voie sa faca. Ai nostri strabuni s.au luptat cu hoardele navalitoare vreme de secole, si vine un dobitoc ca Tonta si le da cheiile...
   Nu destul avemrobleme cu tiganii , adusi tot de turci ? Acuma mai vrem si arabi , si negri , si chinezi , si mai stiu eu cine.... Nu terminati cu prostia, nu ne trebuie multiculturalism, nu ne trebuie sectanti, nu ne trebuie doctrina straina...
   • -1 (3 voturi)    
    Dar (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:06)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Doru

    Dar cand franta a urcat in avion tiganii ai sarit de fund in sus !
    Acum vrei sa faci acelasi lucru ... tipic romanesc!
  • 0 (0 voturi)    
   pozitia BOR (Sâmbătă, 11 iulie 2015, 8:22)

   Diaconescu Florin [anonim] i-a raspuns lui unvot

   Bor tace mâlc și în același timp complice. Amintiți-vă că atunci când s-a pus problema religiei în școli, mai exact a înscrierii pe bază de cerere a celor ce doresc să studieze religia, BOR a luat inițiativa și a adunat toate cultele din România (deci și cultul musulman), pentru a lua o poziție comună privind importanța predării religiei și obligativitatea acestei discipline. Este clar că „interesul comun” de a asigura țara cu credincioși „harnici și darnici” (expresia aparține PF Daniel) este la baza acestei tăceri, de unde și complicitatea. Deci nu contează doctrina religioasă, nu contează cultul religios, ci contează banul poporului luat pe nemuncite, care tentează toate cultele într-o măsură mai mare sau mai mică.
 • +16 (18 voturi)    
  nedumeriri (Marţi, 7 iulie 2015, 22:16)

  vladimir [anonim]

  Citind articolul imi raman cateva nedumeriri. In ce context se poate verifica afirmatia ca muftiul este liderul musulmanilor din Romania? Este poate liderul unei asociatii ce reprezinta musulmanii suniti turci. Este bine cunoscut de cele mai multe ori cultul musulman sunit este reprezentat de o pluralitate de asociatii ce nationale ori etnice. Asftel sunt asociatii ale musulmanilor marocani, algeriei, sirieni, turci, de multe ori in competitie intre ele si reprezentand interesele celor care le sponsorizeaza activitatile. Tocmai aici e una din dificulatile pe care statele din Europa le au in a discuta cu musulmanii. Care sunt asociatiile reprezenatative? Cine sunt liderii comunitatii musulmane? Ei sunt impartiti intre marocani, pakistanezi, turci, algerieni, egipteni, senegalezi, nigerieni, sirieni... Ca sa nu mai precizam de ura reciproca dintre suniti si shiiti. In cazul de fata probabil intentia de a subordona toate moscheile din Bucuresti Dyanetului (Ministerul afacerilor religioase din Turcia) este aberanta. Nu cred ca se va ajunge acolo. Dyanetul ramane un instrument foarte puternic de politica externa a Turciei intens utilizat de guvernul actual. De urmarit de exemplu bugetul pe care il primeste.... Si alte state musulamne au interese in a sustine ''asociatiile culturale islamine''. Vor accepta ele sa se subordoneze Dyanetului?
 • +27 (27 voturi)    
  Pai si de ce nu sunt inchise cele 17? (Marţi, 7 iulie 2015, 22:23)

  Adrian C. [utilizator]

  Deci de frica celor 17 ar trebui sa facem una si mai mare?

  Eu zic ca ar trebui inchise cele 17 ptr c sunt neautorizate, si facuta una mica autorizata cum zice muftiul.

  Dupa logica lui, daca apare o alta mare confesiune musulmana, poate sa spuna ca vrea si ea o super-moschee ptr ca cele 17 + super-moscheea noua nu sunt autorizate de catre ei.
 • -9 (15 voturi)    
  ! (Marţi, 7 iulie 2015, 22:23)

  chiuaua [utilizator]

  Cred ca aceste subiecte sunt menite sa denatureze adevaratele probleme ce sunt in Ro.
  Securitatea inca este la putere.
 • +9 (11 voturi)    
  moscheea Carol (Marţi, 7 iulie 2015, 22:36)

  roman [anonim]

  cand se vor gasi bani si pentru refacerea Moscheei Carol din Constanta??
 • +25 (29 voturi)    
  Nu NU Nu (Marţi, 7 iulie 2015, 22:36)

  Casargoz [anonim]

  Nu pe banii mei, nu din terenuri publice.
  Parteneriatul strategic intre imperiul Otoman si Tarile Romane a specificat ca orice moschee la nord de dunare este neautorizata.
  Noi nu facem manastiri ortodoxe la Meca sau Medina ei nu fac moschei in nordul dunarii.
  NU mai ales ca pt Suniti din Arabia Saudita apostazia se pedepseste inca cu moartea. Ceea ce face impractica practicarea cultului musulman intr-o tara in care apostazia nu este pedepsita prin lege.
  • +1 (3 voturi)    
   Dar (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:09)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

   Catedrala de 200 de milioane de euro de ce e ok sa fie construit cu banii mei ? Hmm ?

   Total de accord cu tine, nu vreau religie pe banii mei ... dar nu specifica care religie e ok sa fie alimentata de la buget si care nu.

   Nu vreti islam in Romanistan ? Nici eu nu vreau popi, biserci, catedrale si ore de religie in scoli !
   • +1 (3 voturi)    
    banii tai? (Miercuri, 8 iulie 2015, 17:27)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    cam cu cati bani contribui tu la bugetul de stat?
    asta dupa ce scadem cheltuielie cu sanatatea,apararea,educatia,?
    • 0 (2 voturi)    
     Probabil (Joi, 9 iulie 2015, 11:10)

     tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

     Probabil, ca angajat la privat, cotizez la buget cu taxe si impozite in cuantum mai mare si de mai mult timp decat tine, probabil.

     Si chiar daca as cotiza cu 100 de lei pe luna, asta nu inseamna ca parerea mea pe ce cheltuie statul banii nu e mai putin importanta.
 • +17 (21 voturi)    
  Moscheea lu Pontologu (Marţi, 7 iulie 2015, 22:38)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Acesta va fi numele sub care va fi cunoscuta:
  MOSCHEEA LU PONTOLOGU.
 • +25 (27 voturi)    
  Ce face? (Marţi, 7 iulie 2015, 22:42)

  Adrian [anonim]

  Din toata insirarea de vorbe nu am retinut decat un singur lucru: "Cetatemii Bucurestiului ar trebui sa se teama acum, nu peste 3 ani..."

  Ce faceeeee!?? Se autosesizeaza vreo institutie din asta adormita care se ocupa de (ne)securitatea statului? Realizeaza cineva ce tocmai a afirmat nenea asta?
 • +18 (24 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 iulie 2015, 22:50)

  [anonim]

 • +17 (17 voturi)    
  probleme (Marţi, 7 iulie 2015, 22:52)

  eu` [anonim]

  dar de ce sa cream o posibila problema acolo unde nu exista?

  Doar de dragul a ne face remarcati domn' Ponta?
 • +7 (9 voturi)    
  Referendum (Marţi, 7 iulie 2015, 23:07)

  emil [anonim]

  O petitie pentru "NU", cineva, poate sa deschida?
  • 0 (0 voturi)    
   deja este o petiție... (Vineri, 10 iulie 2015, 9:08)

   periscop [utilizator] i-a raspuns lui emil

   ... poate fi accesată pe facebook...
 • +4 (6 voturi)    
  referendum (Marţi, 7 iulie 2015, 23:12)

  referendum local [anonim]

  ar fi bine sa se faca un referendum local....si gata!
  • -2 (2 voturi)    
   Pt Catedrala (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:10)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui referendum local

   PT catedrala Prostimii Neamului a fost facut un referendum ?
 • +7 (7 voturi)    
  Islamul... (Marţi, 7 iulie 2015, 23:41)

  Max [anonim]

  ...e ca o hidra!
  Romani, nu lasati hidra sa va sufoce, ca nu veti mai scapa de ea. Inca nu-i prea tirziu...
  Luati exemplu de la elvetieni.
  http://www.goal.ch/wp-content/uploads/2013/07/Minarett.png
 • +9 (11 voturi)    
  o luam razna (Marţi, 7 iulie 2015, 23:50)

  Penetru [utilizator]

  O religie din evul mediu ne mai lipsește?!?! Misioginism,homofobie,vărsare de sânge fără rost?!
  Asta e o problema mult mai grava decat gazele de șist sau defrișarile ilegale.

  Trebuie organizate urgent proteste!
  • -1 (3 voturi)    
   Clar (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:11)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Penetru

   Ca religia crestina geme de atat modernism !
 • +7 (7 voturi)    
  . (Miercuri, 8 iulie 2015, 0:22)

  Bazil.the.3rd [utilizator]

  Eu vad numai amenintari voalate. Ce surpriza....
 • +7 (7 voturi)    
  ordinea regionala (Miercuri, 8 iulie 2015, 0:30)

  vig [anonim]

  Turcia a pierdut Irak, Siria Liban, Palestina,Iordania Arabia Saudita ,Yemen, Qatar Dubai etc etc și dacă nu asasinau milion de armeni pierdeau și estul Turciei cu Dyabarkir. Erdogan contesta granițele și vrea Imperiului Otoman cu petrol și gaz metan cum a fost înainte de primul război mondial.. oare ce incită turcii la discursuri pe stadioane.
  Lumea arabă în haos e ușor de ocupat acum.
 • +1 (3 voturi)    
  Welcome to Eurabia! (Miercuri, 8 iulie 2015, 0:55)

  Welcome to Eurabia! [anonim]

  degeaba va agitati, cei ce nu sunteti de acord cu aceasta masura luata (aprobata) de autoritatile romane - printre care ma numar si eu, evident. Insa, faceti'va timp si vizionati aceste doua videoclipuri pe youtube - is multe, dar astea 2 sunt teribil de convingatoare - ca de fapt, E PREA TARZIU SI NU SE MAI POATE FACE NIMIC pe aceasta tema! titlurile videoclipurilor:
  europe will be an islamic muslim state
  islam will destroy the world
  • -3 (7 voturi)    
   Pt cine nu intelege (Miercuri, 8 iulie 2015, 1:27)

   KostasP [utilizator] i-a raspuns lui Welcome to Eurabia!

   Planul e vechi si a fost pus la punct de poporul ales (da, n-am gresit) cam acum 40 de ani. Infiltrarea de populatie araba/musulmana in toata europa de vest facuta cu acordul tacit al guvernelor (tradatoare) ale tarilor respective. La intrebarea evidenta (si naiva) de ce, va las sa va raspundeti singuri. O sa aveti o revelatie, cand veti afla adevarul.
 • 0 (6 voturi)    
  Trebuie imprastiata (Miercuri, 8 iulie 2015, 1:19)

  KostasP [utilizator]

  "Invatatura" si in Romania. Credeati ca scapati? Iar astia de injurati ortodoxismul acum sunteti liberi sa imbratisati alternativa...si sa stati cu fundu-n sus de trei ori pe zi.
  • 0 (2 voturi)    
   Gresit (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:16)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

   Aberezi ! Nu vreau alternativa, nu vreau nici sa pup moaste si nici sa stau cu fundul in sus.
   Reusesti sa intelegi ce vreau sa spun ? Spumele care le faceti acum la gura cu moscheea le-am facut eu cand au inceput popii sa predea crestinismul in scoli, cand popii au construit mii de biserici cu bani publici in timp ce scolile si spitalele se inchideau din lipsa de fonduri.

   Sper sa ajungeti sa vedeti langa fiecare biserica cate o moschee!
 • +1 (3 voturi)    
  Puscaria mantuirii neamului (Miercuri, 8 iulie 2015, 1:27)

  jidanu [utilizator]

  Ne trebuie !!!! Si la un loc de cinste .... langa o piata cu oua multe.... sa-i cinstim din cand in cand cu un ou crud printre gratii
 • +4 (4 voturi)    
  Cât mai exact sunt? (Miercuri, 8 iulie 2015, 1:36)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  "în Bucuresti, sunt peste 17 moschei"....cat mai exact? 17.2 sau 27 sau cat?.....Declaratie dobitoaca

  peste 90% nu sunt recunoscute....deci aproape 1.7 moschei sunt recunoscute...de catre....cine?
 • +3 (7 voturi)    
  Sa comparam totusi cu alte culte (Miercuri, 8 iulie 2015, 1:50)

  mihai [anonim]

  Nu e vorba de religie, ci de traditii. Statul trebuie sa-si pastreze caracterul laic. Totusi ortodoxismul face parte din istoria acestui popor. Deci 1 milion de oameni sunt greco-catolici in Romania. Avem cumva cea mai mare catedrala catolica din Europa? Am avut cateva sute de mii de evrei in Romania. Avem cumva cea mai mare sinagoga din Europa? Ce e nebunia asta cu moscheea cea mai mare din Europa. Sa nu mai vorbim ca sute de ani ne-am luptat cu turcii tocmai ca sa nu avem cea mai mare moschee din Europa.
  • -1 (3 voturi)    
   Subtil (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:17)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui mihai

   Foarte subtil nu ai mentionat balega aia aburinda de 200 de milioane de euro numita Catedrala Prostimii Neamului 1
   • 0 (2 voturi)    
    E adevarat (Miercuri, 8 iulie 2015, 18:19)

    mihai [anonim] i-a raspuns lui tudor74

    Catedrala Neamului e o mare tampenie din pacate. Suntem atat de saraci si ne arde de mega biserici in era internetului si a stiintei.
    • -1 (1 vot)    
     totusi (Joi, 9 iulie 2015, 0:26)

     tibi [anonim] i-a raspuns lui mihai

     nimeni nu s-a sesizat cand s-a construit 'catedrala fotbalului' de vreo 300 mil de euro bani 100% publici, si in care se baga in continuare. Catedrala mantuirii nu face 200 mil euro, bati campii cu gratie, si majoritatea sunt din donatiile credinciosilor, adica banii celor doritori.
 • +1 (5 voturi)    
  Vai de voi, români! (Miercuri, 8 iulie 2015, 1:52)

  VaxXXL [anonim]

  Citit si articolul anterior de pe Hotnews: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20279996-muftiul-muurat-iusuf-basescu-nu-implice-cultul-musulman-intr-conflict-politic-pretext-religios.htm

  Adica o biserica la Istanbul pentru romani si o moschee la Bucuresti ptr turci -acord guvernamental.
  Ptr comentatorii atoatestiutori:
  numiti repede 10 tari straine musulmane care au o biserica romana pe teritoriul lor. Sau incercati cu doar 5. Apoi cu 3.
  Incercati din nou cu 10 tari crestine care au pe teritoriul lor moschei.
  Apoi consultati statistica Romaniei si vedeti cam cati turci si tatari musulmani - cetateni romani din tata-n fiu sunt pe teritoriul patriei. Apoi aflati cati turci emigranti din Turcia casatoriti cu romance si care au cetatenia romana sunt. Verificati apoi cifrele pentru unguri, germani, evrei, rusi, lipoveni, italieni, francezi sau ce alta natie credeti ca va da bine la comentat.
  Daca n-ajungeti la nici o concluzie decenta, recititi intrebarea muftiului "de ce nu-si aminteste Basescu"... "pentru a restabili adevarul ii reamintesc ca in cadrul a doua vizite oficiale efectuate in Turcia, in 2011 si 2014, cand l-am insotit, a cazut de acord cu omologul sau sa acorde terenuri in Bucuresti pentru construirea acestei moschei si a unui cimitir musulman. Reciproc, presedintele turc si-a asumat obligatia punerii la dispozitie, la Istanbul, a terenurilor necesare construirii unei biserici crestine romanesti si a unui cimitir, pentru comunitatea romaneasca din metropola, acorduri care au si fost finalizate, acum".
 • +5 (5 voturi)    
  mandru ca sunt roman... (Miercuri, 8 iulie 2015, 2:24)

  vasile m [anonim]

  parca asta era lozica pontalaului si a lui gasca de hoti.
  Asa de mandru ca s-a dus sa se opereze in Turcia, nici de recuperat nu se poate recupera in Romania.
  A pupat atatea icoane in campanie ca acum i s-a facut greata si face si o mare moscheie.
  Chiar asa, nu se poate pune stavila prostiilor acestui guvern ?! Tot timpul "ordonante de urgenta" si hotarari de guvern. Cetatenii nu mai au nimic de spus ?
  Imi pare rau pentru comunitatea turca / tatara, dar domnul muftiu nu a aparut pana acum sa ia o pozitie impotriva terorismului islamic. Zilnic mor noi oameni in atentate, decapitati, omorati in cele mai oribile moduri.
  Nu am vazut luari de pozitie ferme ale liderilor islamici impotriva acestor actiuni. Tac si au tacut, deci tacit au aprobat ceea ce se intampla.
  Reactia noastra este numai una de aparare, de preventie.
  Cand liderii lor spirituali le promite tot felul de prostii dupa moarte, ce putem sa facem ?
  • 0 (0 voturi)    
   serios? (Miercuri, 8 iulie 2015, 16:46)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui vasile m

   De ce sa apara dl Muftiu sa ia o pozitie impotriva terorismului Islamic? Cati din cei omorati despre care vorbesti tu sunt romani?
   • 0 (0 voturi)    
    Voraba lui Allah din Quraan (Duminică, 12 iulie 2015, 12:32)

    mujahed [anonim] i-a raspuns lui Anonim

    Al Tauba 29
    قَاتِلُوا الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَا بِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلَا يُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَلَا يَدِينُونَ دِينَ الْحَقِّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ حَتَّىٰ يُعْطُوا الْجِزْيَةَ عَنْ يَدٍ وَهُمْ صَاغِرُونَ


    asa este scris in quraan :
    omoratii pe cei care nu cred în Allah și in trimisul Sau (Muhamed) pe cei care nu adoptă religia adevărului ( Islam ) acestia fiind cei care recunosc Scriptura( Cristini si Evrei ) - obligandu-i intai scimbarea religiei lor din Cristini si Evrei in Muslmani sau sa plateasca o taxa anuala consistenta lasandu-i totodata sub scara inferioara a societatii .
    si asa se practica in Siria si Iraq
 • +2 (8 voturi)    
  Catre fratii romani musulmani , partea I (Miercuri, 8 iulie 2015, 2:45)

  stoian aldea [anonim]

  Hai sa judecam drept

  Pericolul pentru romani si romania nu este religia musulmana si sub nici o forma romani musulmani care traiesc la noi de secole.Romanii musulmani nascuti in Romania de secole sunt oameni care cel putin in ultimii 100 de ani au trait in bune relatii cu noi , cei de alta religie.Intre romanii musulmani si ceilalti romani , in ultimii zeci de ani chiar se legasera relatii intime si placute.

  Din pacate , nimeni nu stie sa explice ce vrea de la musulmanii care traiesc in Romania.
  Daca o luam cronologic , la primul razboi mondial , la al doilea si in perioada comunista , romanii musulmani au luptat si au suferit alaturi de ceilalti romani in masura egala.Romani turci , romani tatari si alti romani musulmani au luptat si au murit pentru romania in razboaie si au fost buni cetateni ca si ceilalti romani de alte religii , ba chiar mai buni decat unii sectanti , chiar daca erau secte crestine.
  • +2 (2 voturi)    
   Eu zic ca... (Miercuri, 8 iulie 2015, 12:34)

   rcb [utilizator] i-a raspuns lui stoian aldea

   ... "romanii musulmani nascuti in Romania de secole" au murit de ceva timp. ... Parerea mea!
 • +4 (8 voturi)    
  catre fratii romani musulmani , partea a-II-a (Miercuri, 8 iulie 2015, 2:48)

  stoian aldea [anonim]

  Problema eu o impart in doua deocamdata:

  1) Romanii turci si romanii tatari au conservat in Romania o cultura a lor si o traditie , mult mai bine decat cei din tarile majoritare musulmane.Datorita faptului ca granitele tarii au fost inchise pentru 50 de ani , acesti oameni pot sa spun ca detin o cultura in religie si traditie de mai bine de 500 de ani , iar cxa sa ai o traditie asa de bine conservata , Romania prin acesti oameni detine o opera de muzeu.Romanii turci si romanii tatari ar trebui ajutati de guvernul romania sa mentina aceasta cultura seculara.Prin modul cum au conservat cultura lor,avem un tezaur ce nu-l au multe tari europene.
  2) Romania ar trebui sa dea o lege , lege care favorizeaza atat comunitatile turco-tatare din tara noastra cat si Romania.O lege prin care sa impuna ca la conducerea asociatiilor romano-musulmane , turci , tatari , din Romania sa fie acceptati doar turci-tatari care sunt nascuti in Romania de mai bine de trei generatii.Musulmanii proveniti din alte tari , daca vor sa-si pastreze religia nu au decat sa se supuna romanilor musulmani nascuti in Romania de generatii.

  Musulmanii veniti in Romania , nu numai ca vor ruina traditiile musulmanilor nascuti aici de cateva sute de ani , dar natiunea romana nu poate avea incredere in ei asa cum o poate avea in fratii nostrii turci si tatari ai caror bunici si parinti au luptat pe front pentru tara lor, Romania.
  • 0 (0 voturi)    
   problema nu sunt musulmanii inradacinati aici (Miercuri, 8 iulie 2015, 12:40)

   radu [anonim] i-a raspuns lui stoian aldea

   si care se inteleg bine cu romanii samd. Problema e ca jihadistii vor sa faca cuib de viespi aici, asta e pb. Ce crezi ca pe musulmanii vechi din Romania i-a intrebat cineva daca vor moschee in Bucuresti?
   • -1 (1 vot)    
    jidahistii isi fac deja cuiburi (Miercuri, 8 iulie 2015, 16:14)

    gandeste limpede [anonim] i-a raspuns lui radu

    in cele 17 moschei clandestine, drept-credinciosule!
    crezi ca SRI va permite ca in aceea moschee sa se predice orice idiotenie radicala?
    moscheea ii va atrage pe practicantii rataciti printre cele clandestine si va scadea semnificativ riscul de radicalizare, duh!
    • 0 (0 voturi)    
     bun, sa-i controleze in alea 10, 17 cate sunt (Joi, 9 iulie 2015, 0:28)

     didi [anonim] i-a raspuns lui gandeste limpede

     ce ii impiedica sa faca treaba asta cu n moschei? Trebuie inca una, e mai simplu sa poti controla n+1 ? Pt ca ma indoiesc ca va fi vreuna desfiintata.
 • +9 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 8 iulie 2015, 3:15)

  [anonim]

 • 0 (2 voturi)    
  Dobrogea (Miercuri, 8 iulie 2015, 4:59)

  contest [anonim]

  Amintim ca Dobrogea a "survenit" in geografia Moldo-Valahiei cand a fost daruita de Tarul Alexandru II regelui Carol I-ul! Principatele Romane nu avusesera pana atunci nici mare, nici musulmani turco-tatari de la Me'mayieh(Mamaia), Tekyirgyiol (Techirghiol), Me'djidyieh (Medgidia), Mahmoudyieh(Mahmudia), Yismayilyieh(Ismailia) etc...
 • +9 (9 voturi)    
  Un Dobrogean (Miercuri, 8 iulie 2015, 7:13)

  feisbuk [utilizator]

  Moschei sunt multe in Dobrogea, moschei oficiale, sub jurisdictia Muftiatului, singura autoritate recunoscuta legal in a reprezenta interesele religioase ale musulmanilor.

  Legaturile intre comunitatea musulmana si statul roman sunt foarte stranse, de asemenea, legaturile cu Turcia sunt foarte stranse de ambele parti, minirotaea turco-tatara fiind liantul.

  Problema pe care o ridica DIN NOU Murat sunt moscheile ilegale, in principal cele din Bucuresti, la care predica tot felul de personaje sosite cu viza turistica sau interes de afaceri. In general, discursul acestora este mult mai politic, mai radical si destul de diferit fata de ceea ce se predica in moscheile traditionale, pe filiera turca traditionala sunni, poate printre cele mai pasnice forme de islam.

  Ascultati si acest interviu radio de pe EuropaFm de acum 6 luni: http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/muftiul-murat-iusuf-exista-fundatii-si-misionari-religiosi-care-nu-sunt-controlati-de-nimeni/


  Cei mai carcotasi vor spune ca Muftiul si Muftiatul doresc controlul tuturor credinciosilor musulmani (ceea ce face si Biserica Ortodoxa), insa stiind cu totii ce inseamna Islamul intepretat ad-literam, prefer ca toata activitatea religioasa islamica sa fie sub jurisdictia Muftiatului decat sub cea a unor Asociatii de Prietenie sau Bussiness.


  Mai pe sleau, prefer ca statul roman (si donatiile statului turc) sa controleze moscheile si activitatea religioasa decat petrodolarii sauditi.

  Si ca un dobrogean, va spun ca nu o sa intalniti niciun turc sau tatar din aceasta tara cu ganduri gen Rambo / ISIS. Sunt loiali statului roman, isi platesc impozitele si taxele, sunt chiar mai corecti decat romanii de confesiune ortodoxa iar strict legat de religie, exista aceeasi apropiere de moscheie ca apropierea ortodocsilor de biserica - in general cei mai in varsta si cu prilejul sarbatorilor religioase. Tinerii nu dau buzna la moscheie si cei mai multi nu tin postul asa cum spune Coranul.

  Cam asta e.
  • +3 (5 voturi)    
   absolut de acord (Miercuri, 8 iulie 2015, 8:08)

   vasile m [anonim] i-a raspuns lui feisbuk

   cu ce ati scris.
   Reactia de respingere nu este pentru populatia de origine turca / tatara stabiliti in Romania si care convietuiesc in buna pace si intelegere cu noi.
   Reactia este impotriva unei posibile migratii musulmane (din alte tari) cu ganduri mai putin curate, indoctrinati in spiritul intolerantei.
   Exemple sunt destule: plaja din Tunis (zeci de morti si alte zeci de raniti), atentatul de acum 10 ani din Londra (zeci de morti si sute de raniti), atentatul din Spania....zilnic decapitari ale crestinilor (si nu numai)...si lista e lunga.
   Nu am vazut o atitudine coerenta a liderilor spirituali care sa condamne deschis astfel de atrocitati. Nu se poate cere numai crestinilor sa fie toleranti.
   • 0 (0 voturi)    
    Serios? (Miercuri, 8 iulie 2015, 16:53)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui vasile m

    Si daca reactia de respingere nu este pentru populatia turca. atunci de ce ii privezi pe turcii de la noi din tara, care sunt cetateni romani, de un lacas de cult, de un cimitir al lor?

    Si crezi ca daca nu se va mai construi moscheea se va schimba ceva? Poate doar sa atragi atentia cu atitudinea de hater:))
   • 0 (0 voturi)    
    Dobrogea, abia de la 1878 (Miercuri, 8 iulie 2015, 16:59)

    contest [anonim] i-a raspuns lui vasile m

    e parte a teritoriului Ro., prin marinimiaTarului Alexandru al 2-lea al Rusiei, care i-a multumit imparateste! regelui Carol I pentru inlesnirea trecerii armatei ruse pe uscat, in razboiul ruso-turc 1877-78, daruindu-i! un pamant Othoman de la m. Neagra si Delta Dunarii, pamant ai carui autohtoni, etnicii musulmani turci, tatari, pravoslavnicii lipoveni etc. sunt acolo ceva mai devreme ca altii. Muftiul asta insa e un politruc, un "cadru" din SRI, indruga, nu e singurul, multe lozinci...
 • -1 (5 voturi)    
  Respect. (Miercuri, 8 iulie 2015, 10:25)

  Dr. Doc. [anonim]

  Sunt de acord cu Stoian Aldea si feisbuk.

  Pe scurt, sunt Dobrogean si aici nu au fost conflicte inter-etnice.

  In copilarie am avut vecini tatari. In apartamentul vecin erau doi copii ca mine si toata ziua ne jucam impreuna. Baiatul a fost in generatie cu mine, a absolvit facultatea de Electrotehnica. Fata era mai mica si a absolvit Medicina.
  Am fost practic trei copii la doua familii.
  Intr-adevar isi doreau sa isi conserve traditia, insa ne-am inteles foarte bine.
  Mama lor spunea ca la Liceul Mircea intra numai copiii de stabi (partid etc.). Maica-mea ne-a meditat pe toti la Romana si toti am intrat cu medii mari. Au fost profund impresionati si recunoscatori.

  Am un prieten de origine tatara cu care am fost coleg de banca in liceu, apoi camarad in armata, apoi coleg la Facultate. Este cinstit, de cuvant si foarte inteligent. Un om pe care poti conta.

  In coltul asta de lume chiar au trait in buna intelegere Tache, Ianche si Cadar.

  Pe domnul Muftiu lam cunoscut cu ocazia unor vizite in institutia in care lucrez.
  Intotdeauna a avut un discurs echilibrat, rational si de bun simt.

  Avem un presedinte care nu este de religie ortodoxa.

  Cred ca noi, ca Romani, putem fi dati ca exemple de intelegere inter-umana, mai ales acum cand 'divide et impera' incearca sa ni se aplice si noua.

  Sunt pentru respect si pentru construirea lacasului religios.
  • 0 (0 voturi)    
   Ismail... (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:22)

   Ismail [anonim] i-a raspuns lui Dr. Doc.

   https://www.youtube.com/watch?v=3cj6tOiXec0
  • +1 (1 vot)    
   Poti sa ma lamuresti? (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:36)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Dr. Doc.

   La ce ii foloseste unui musulman dobrogean (pentru majosritatea carora am tot respectul) o moscheie in Bucuresti? Nu ar fi mult mai utila o sectie de teologie islamica la Constanta care sa pregateasca in Romania imai pentru musulmanii cetateni romani?
   • 0 (0 voturi)    
    Pai sunt alte vremuri (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:57)

    feisbuk [anonim] i-a raspuns lui Un roman anonim

    Bucurestiul a atras foarte multi musulmani veniti din Orientul Mijlociu, in timp ce Dobrogea adaposteste cetateni romani de etnie turca si tatara.

    Moscheia este pentru controlul oficial al activitatilor religioase si al musulmanilor din Bucuresti - sirieni, egipteni, libanezi, etc. si al sotiilor acestora - foarte multe romance convertite.

    Islamul radical a pornit din Cairo
    • 0 (0 voturi)    
     Nu este necesara pentru control (Miercuri, 8 iulie 2015, 21:15)

     Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui feisbuk

     SRi ii poate supraveghea si fara moschee. Si daca nu isi vad de treba lor, expulzare ramburs de unde au venit, faea drept de a mai intra in Romania, inclusiv pentru cele carora le-au trebuit arabi, parca se terminasera europenii. (nu sunt un frustrat, sunt casatorit cu o romanca si am o familie perfecta). Sunt moschei pentru musulmani iar scoala coranica e un potential cuib de terorism, pentruy ca nimeni nu poate fi sigur ca printre studentii veniti din afara nu vor fi si adepti ISIS. E mai usor sa pevi dact sa combati.
   • 0 (0 voturi)    
    Nu imi propun sa lamuresc, ci doar sa explic.. (Miercuri, 8 iulie 2015, 22:04)

    Dr. Doc. [anonim] i-a raspuns lui Un roman anonim

    Exista multi musulmani in Bucuresti inca inainte de 1990.

    Da, aveti dreptate, ar fi fost utila o sectie de Teologie Islamica in Constanta.

    Cred ca oameni mult mai inteligenti decat noi, si simultan mult mai bine informati au avut aceasta initiativa.

    Eu am exprimat un punct de vedere subiectiv si emotional. Imi amintesc cum niste neamuri proaste faceau afirmatii lezante, chiar jicnitoare, fata de colegul din facultate si cat de umilit se simtea. Imi era rusine de primitivismul gandirii lor. Erau mult mai multe lucruri care ne apropiau de prietenii nostri de origine tatara decat cei care cu sfanta mânie idioata se considerau indreptatiti sa fie rai pe considerente nici macar nationaliste.

    Cred ca in conditii de libertate avem sansa de a alege bunul simt si sa pretuim intelegerea dintre noi. Ca va fi sau nu va fi construit un lacas de cult musulman, asta vom vedea ce vor decide altii.. Sunt constient ca sunt multe variabile pe care nu le cunosc.

    Insa cred ca foarte bunii nostri prieteni cu religie musulmana sa nu se considere inca o data discriminati. Si stiu ca multi vor dori sa le bage asta in cap pentru a sadi conflicte latente... Si chiar nu este cazul..

    Judecati voi..
 • +1 (3 voturi)    
  O cerinta cu talc (Miercuri, 8 iulie 2015, 10:28)

  Ana [anonim]

  "pentru a controla activitatea.......si pentru a inchide celelalte lacase de cult?" Dar cine este acest Muftiul Iusuf Murat ? Ce inseamna sa inchizi celelalte lacase de cult? adica, care va fi rezultatul de dupa inchiderea lor? Ce vrea el mai exact sa provoace? Cine-i mentorul acestui Muftiul Iusuf Murat ? Noi vrem liniste si pace, nu sa provocam neliniste in tara, dand curs la milogelile mieroase, prefacute si cu scopuri ascunse ale acestui Muftiul Iusuf Murat . Cine se afla exact in spatele acestui domn? Iar cine ii va da curs acestor cerinte este cel mai mare dusman la tarii noastre. Atat am avut de spus.
 • +2 (6 voturi)    
  Nu trebuie sa uitam trecutul (Miercuri, 8 iulie 2015, 10:36)

  K Terinca [anonim]

  Pentru sutele de mii de romani omorati de turci de-a lungul secolelor, pentru toata oropsirea neamului nostru romanesc, NU vreau moschee in capitala.
  N-au decat sa-si faca inca o moschee in Turcia sau in alta tara musulmana.

  CEREM REFERENDUM !
 • +2 (4 voturi)    
  Moschee mare conditie pentru islam fundamentalist (Miercuri, 8 iulie 2015, 11:09)

  DDDDD [anonim]

  Sunt 2 probleme mari in initiativa asta:

  1. Nu as vrea sa vad 20.000 musulmani pe strazile Buc care sa injure crestinii... dupa ce ies din moscheea lor.

  2. Pe termen lung va aduce o crestere si raspandire a islamului.

  3. In mod cert, pe langa orice moschee de tipul asta in timp se formeaza curente fanatice.
  Nu as vrea sa vad in Bucuresti atacuri teroriste care sunt inevitabile odata ce CREEZI CONDITIILE UNUI ISLAM PUTERNIC care sa aiba pretentii.
 • +4 (4 voturi)    
  Mai avem o moschee in Bucuresti ! (Miercuri, 8 iulie 2015, 11:13)

  geo [anonim]

  De cand eram copil (am acum 59 de ani) stiu moscheea de pe Soseaua Viilor, din Bucuresti, in apropiere de Eroii Revolutiei ( Pieptanari). Cu multi ani in urma era perfect functionala si folosita continuu. Era, de altfel, si deschisa publicului, dar veneau foarte putini musulmani acolo. Acum, desi nu este deloc degradata si pare perfect utilizabila, este inchisa ! Inteleg astfel ca nici nu este foarte necesara !

  Moscheea initiala a fost in Parcul Carol. A fost construita in anii 1905-1906 si inaugurate odata cu deschiderea parcului, in 1906, cu prilejul implinirii a 40 de ani de domnie a Regelui Carol ( Expozitia Nationala Aniversara). Atunci, pe latura din stanga a parcului, asa cum privesti catre actualul Mausoleu, a fost construit un Mecet turcesc, loc de rugaciune ( moschee cu minaret) alaturi de care a fost construit si un mic popas. Moscheea a fost mutate in sos. Viilor unde exista si acum si se afla in stare foarte buna. Nu mai este folosita de multa vreme, deci poate ca nu este foarte necesara ! Mie personal mi se pare ca acea moschee, veche de 110 ani este un monument care merita efortul de a fi refacut, desi nu are o suprafata de teren atat de generoasa in jurul sau. Deh, acum trebuie ca o moschee sa aiba si o mare parcare si un hotel, un restaurant, etc
 • +2 (4 voturi)    
  Principiu reciprocitatii nu-i suficient. (Miercuri, 8 iulie 2015, 11:29)

  andeesanu [anonim]

  Dle Murad ,dumneavoastra recunoasteti ca exista deja moschei in care nu stiti ce se intimpla !!!,sa faceti una mai mare in care sa se intimple si mai multe ???.
  Mai intii este cazul sa tineti sub control acele moschei construite deja.Sa colaborati cu statul roman si cu SRI pentru a nu mai intra pe teritoriul Romaniei musulmani care propovaduiesc impotriva relatiilor de convietuire normala,pasnica in spiritul legilor romanesti.
  Recunoasteti deasemenea ca acei musulmani sunt in trecere prin Romania,atunci de ce-i nevoie de o moschee de 11000m2 ???,nici catedrala neamului din Romania pentru ortodoxi nu are 11000m2 !!!.
  Va rog preluati controlul asupra moscheilor existente si veti avea de castigat ca si muftiu ca si cetatean roman de credinta musulmana.
  Va multumesc .
 • +5 (5 voturi)    
  Nu vrem (Miercuri, 8 iulie 2015, 11:33)

  turc [anonim]

  Buna ziua tuturor, as dori sa va spun clar. Romania este o tara unde traiesc muslumani in pace cu libertate maxima. Oameni sunt foarte prietenosi si intelegatori. Nimeni nu ne judeca nici dupa tara nici dupa religie. Si punctul meu de vedere niste oameni nu vor sa avem pace in Romania. Avem moschee destule in Romania. Arabi au Moschee lor, Turcii au Mochee lor si Persani au Moschee lor. Acea Moschee nu trebuie sa fie contriute in Piata Presei Libere. Pentru credincosi sunt moschee suficiente eu zic ca acesta problema mai mult politic. Sunt Moschee pentru Muslumani suficiente!!!!!!!!!!
  • +2 (4 voturi)    
   da (Miercuri, 8 iulie 2015, 12:59)

   Nea [anonim] i-a raspuns lui turc

   Abigim, ai spus bine.
   Nu trebuie construite moschei uriase aici.Cele care exista sunt destule si ajung.

   Daca cineva doreste moschee mare si seminar musulman cu scoala coranica sa mearga frate intr-o tara preponderent musulmana si sa faca acolo tot ce vrea el.
   • 0 (2 voturi)    
    La fel (Miercuri, 8 iulie 2015, 14:59)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Nea

    La fel cum nu ajungeau cele 18.000 de biserici si am fost nevoiti sa construim ditamai catedrala ?
    • 0 (2 voturi)    
     da (Joi, 9 iulie 2015, 0:31)

     rici [anonim] i-a raspuns lui tudor74

     suntem 85% ortodocsi, si e normal sa avem biserici, care de obicei sunt pline.
 • -3 (3 voturi)    
  comentariu (Miercuri, 8 iulie 2015, 15:32)

  nae [anonim]

  Mai bine biserici,moschei,sinagogi şi temple unde fiecare să se roage după credinţa sa,decât cârciumi şi case de toleranţă.
 • +2 (2 voturi)    
  De ce vă opuneți civilizației?! (Miercuri, 8 iulie 2015, 15:37)

  Cheie primara [utilizator]

  La Charlie Hebdo a fost atentat? La spanioli au sărit trenurile în aer? La maratonul de la Boston a fost?
  La noi de ce să nu fie??? Să fim tot în coada Europei?
 • -1 (1 vot)    
  La modul cel mai serios...... (Joi, 9 iulie 2015, 6:47)

  Cadillac [utilizator]

  ...va sfatueisc sa stati pe coor-ul vostru!!!

  Aceasta moschee nu ve fi altceva decit un viitor cuib de vipere!

  Va jucati cu focul si va veti arde!

  Intrebati-l pe castavete murat cite biserici crestine sint in tara lui de bastina?????
 • 0 (0 voturi)    
  Planuri viclene (Vineri, 10 iulie 2015, 21:16)

  liviu [anonim]

  Ce ne spune Murat aici? ca ei vor sa ne fereasca de extremistii islamisti, recunoscand prin aceasta implicit ca islamul naste astfel de aberatii. Sub aparenta buna intentie sunt ascunse planuri viclene bine ticluite, expansioniste, caracteristice de altfel musulmanilor, la fel de nocive si de periculoase ca si cele ale asa zisilor predicatori musulmani "neautorizati".

  Un prieten francez de origine imi spunea ca a plecat din Franta din cauza lor.

  Sa stabilit in Romania de vreo 10 ani sperand ca aici va fi oarecum la adapost de invazia la care este supusa Franta si intregul Occident de catre aceste hoarde barbare care odata stabilite undeva se inmultesc in timp record dupa care vor sa-si impuna "valorile" lor cu forta.

  Construirea unei astfel de moscheii in Bucuresti este un plan diabolic faurit in adancul iadului impotriva acestei natiuni crestine. Datoria noastra este sa ne ridicam spunand un NU hotarat impotriva unei astfel de decizii luate de politicieni corupti, orbiti de lacomia unui castig marsav.
 • +1 (1 vot)    
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20283178-vor- (Vineri, 10 iulie 2015, 21:46)

  grigore [anonim]

  Cum ati spus tov muftiu ? 17 moschei neautorizate? Oare aceste asezaminte de cult neautorizate n-or fii fost cumva pepiniere pentru teroristi? De ce nu ati facut nimic pentru a primi autorizatie cele 17 moschei? Cam prea cusuta cu ata alba ,iar chestia cu o moschee mai mare nu ma intereseaza . Dar dupa cite stiu eu din cele citite in Romania sint 70 000 de musulmani raspinditi in teritoriu mai ales Dobrogea ,ceea ce nu inteleg de ce tocmai acum cereti constructia unui asemenea lacas de cult ?
 • 0 (0 voturi)    
  NUUUUUUUUUUU CONSTRUCTIEI DE MOSCHEI! (Duminică, 12 iulie 2015, 1:04)

  carmen [anonim]

  Buna Tuturor,
  Noi Sirieni crestini am fugit de islam...!
  Mi se pare ca fuge islamul dupa noi si o sa va manance si pe voi..!
  Guvernul prost condus de niste ciubucari de 2 Lei distruge si mananca tara, pacat ...foarte pacat.....
  istoric,Islamul a fost primit in Siria cu naivitate si vreau sa deschideti bine ochii pana nu va fi prea tarziu....... ceia ce vedeti acum ....vorbe dulci nu seamana cu ,,islamul adevarat si cu Musulmanii aparent... Buni si Credinciosi".....
  Eu iubesc Romania si sunt absolut fidel fata de romanii adevarati nu tradatorii care vand pamantul sfant ,crestin, paganilor......!
  Romani....DESTEPTATI -VA ...ati gustat prin istoria voastra ce inseamna OTOMANI.....stiti jertfele stramosilor vostri care se rasucesc in mormant ....pentru ce ati facut.......
  Macar respect pentru Martirii vostri decedati in acea perioada.
  Blestemul suflele lor va alearga pe toti tradatorii Romaniei pentru raul facut pentru un pumn de arginti.....mai rau ca Iuda!
  Eu NU vreau sa ajunga flacara iadului la voi cum am patit Noi in Siria de aceia va scriu sa luati masuri si sa nu deschideti portile iadului in Europa. asa cum au procedat crestinii cu Constantinopolul. au lasat prada crestinii pe alti crestini si asa a luat fiinta extinderea islamului in coasta Europei.. Aceasta nepasare indolenta ia costat foarte mult pe crestinii Europei au vrut intotdeauna mai mult.dorinta lor e Roma inima crestinilor......sa fie transformata in stat islamic......!!!Danemarca NU E DEPARTE....se apropie ceasul cand vor defila pe strazi cerand infiintarea statului islamic, pentru ca vor fi majoritari......OCUPATIE TACITA si pe urma isi cer drepturile.....si NIMIC SI NIMENI NU-I VA PUTEA OPRI! FRANTA,ANGLIA,SUEDIA,ROMA, VOR SA FIE MULTI SI PUTERNICI...STIU CA EUROPENII NU AJUTA LA NATALITATEA TARILOR UNDE LOCUIESC, DAR ISLAMISTII VOR FACE RECORD LA CRESTEREA NATALITATII DEVENIND MAJORITARI.......NU DESCHIDETI PORTILE INFERNULUI ISLAMIC!!!!!!!!!!!!
  TRAIASCA ROMANIA CRESTINA SI ATAT.
 • 0 (0 voturi)    
  6000 studenti = 6000.000 (Duminică, 12 iulie 2015, 11:35)

  Jehad [anonim]

  Va rog deschideti si o sa vedeti ce a zis Muhamed
  https://youtu.be/qkTeJZzMBG8


  6000 studenti ne dea cel putin 6000.000 treroristi


  Ganditi -va bine ....
  Dumnezeu să binecuvânteze pe ceausescu
 • 0 (0 voturi)    
  Pentu ce cea mai mare muschee ? ascultati > (Duminică, 12 iulie 2015, 12:49)

  mujahed [anonim]

  va rog ascultati pana in capat ... totul din Quraan

  doriti cea mai mare muschee ?
  tredus in Engleza
  El din cei mai mari ganditor Muslmani de ziua noastra


  https://youtu.be/dm9Ef4-B-Vc
 • 0 (0 voturi)    
  despre moschee (Luni, 16 noiembrie 2015, 6:57)

  alex [anonim]

  Ar fi mai bine sa construiasca la ei una daca au nevoie. Sau poate ei se gandesc deja sa se mute pe capul nostru.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by