Adina Samson, fosta iubita a primarului suspendat al Iasiului Gheorghe Nichita, si-a dat demisia de la sefia Departamentului Managementul Calitatii din Primaria Iasi, avocatul acesteia sustinand ca tanara era "ingrozita" ca edilul, cercetat sub control judiciar, ar putea reveni in functie, relateaza Mediafax. Dragomir Tomaseschi, avocatul fostei iubite a primarului Gheorghe Nichita, sustine ca Adina Samson a demisionat din primarie in urma cu cateva zile, insa nu stie daca aceasta si-a gasit deja un alt loc de munca.

Adina SamsonFoto: Buna Ziua Iasi

El a spus ca tanara era "ingrozita" ca primarul suspendat al Iasiului ar putea reveni in functie.

"Clienta mea era ingrozita ca Nichita se poate intoarce in primarie, daca justitia ii va permite acest lucru. Plecarea sa din primarie vine pe fondul temerilor ca Nichita i-ar putea crea probleme, cum s-a intamplat si in trecut", a declarat avocatul Dragomir Tomaseschi.

Adina Samson ocupa postul de sef al Departamentului Managementul Calitatii din Primaria Iasi, avand un salariu de aproximativ 3.500 de lei lunar.

Potrivit unor surse din cadrul primariei iesene, Adina Samson nu a mai fost vazuta in institutie de la 1 iulie.

Pe de alta parte, primarul suspendat al Iasiului, Gheorghe Nichita, cercetat sub control judiciar cu interzicerea exercitarii functiei, a venit, vineri, la primarie, unde a stat aproximativ 15 minute, fiind insotit de avocatul Marius Striblea.

Avocatul sustine ca Nichita ar fi venit sa ia unele lucruri personale din biroul sau si ca nu ar fi discutat cu niciun angajat al institutiei.

Viceprimarul Mihai Chirica, cel care a preluat atributiile de primar, a spus ca nu a fost informat despre vizita lui Nichita si ca nu a avut vreo discutie cu acesta.

"Nu m-am intalnit cu domnul primar Nichita", a declarat Mihai Chirica, precizand ca a aflat de la jurnalisti despre sosirea lui Nichita in institutie.

Gheorghe Nichita este cercetat sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale din Iasi pentru a o urmari pe fosta sa iubita Adina Samson. Edilul are interdictie de a-si exercita functia, el fiind de altfel suspendat in 22 mai, printr-un ordin emis de prefectul judetului. In aceea perioada, Nichita se afla in arest la domiciliu.