O echipa de jurnalisti ai postului local de televiziune Europa Nova a fost agresata, vineri dimineata, in centrul Timisoarei in timp ce filma santierul din Piata Unirii, relateaza Gazeta de Vest. Potrivit sursei citate, echipa cand a a fost agresata de dirigintele de santier de la Romprest, care s-a aratat fost deranjat de faptul ca filma lucrarile din zona. Incidentul a fost filmat de echipa de jurnalisti.

Barbatul le-a spart un microfon si i-a insultat pe jurnalistiti Nadia Iucu si Florin Badai, de la Televiziunea Europa Nova, care au chemat la fata locului politia locala si au depus o plangere la IPJ impotriva sefuluid e santier.

Incidentul a fost comentat de primarului Nicolae Robu, care a vizionat inregistrearea conflictului si a condamnat gestul dirigintelui de santier calificandul drept inadminisibil.

Edilul sustine ca este corect "ce spune el, ca pe un santier care a aflat in jurisdictia acelei firme pentru filmare trebuie sa dea aprobare seful de santier, dar faptul ca nu s-a cerut astfel de autorizatie nu poate permite un astfel de gest. E de neinteles cum a putut sa procedeze in stilul asta. Sunt indignat ca exista oameni cu o astfel de atitudine fata de mass-media".

Pe de alta parte, primarul a aluat apararea firmelor care executa lucrari uilitare de mari dimensiuni: "Va rog sa intelegeti ca aceste lucrari sunt extrem de grele. Sa nu va inchipuiti ca a fost usor pentru cei care au lucrat la Michaelangelo ca doi ani si o luna cat au durat lucrarile ca sa auda vorbindu-se in fel si chip, sa auda ca ca nu sunt muncitori pe santier cand nu aveau ce cauta acolo, pentru ca se lucra cu utilajele, sa fie luati la intrebari in fel si chip, sa fie fotografiati in pauza de masa cand stateau pe jos si mancau si sa fie prezentat ca asta fac toata ziua. Toate aceste lucruri conduc la o stare de iritare a oamenilor".