Sambata, in majoritatea zonelor, vremea se va incalzi si va fi in general frumoasa, cu cer variabil si vant slab pana la moderat, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Exceptie va face sud-estul tarii, unde vor fi innorari accentuate si, cu precadere pe parcursul zilei, va continua sa ploua pe arii extinse. In Dobrogea cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp, local se vor cumula 40...50 l/mp, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55...60 km/h. Vor mai fi conditii de grindina. In restul teritoriului doar izolat, dupa-amiaza, vor fi posibile ploi de scurta durata, cu precadere la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20...22 de grade pe litoral si 32 de grade in Campia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse intre 11 si 21 de grade, usor mai scazute in depresiuni.

LA BUCURESTI

Sambata, cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi ploi de scurta durata, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 26...27 de grade, iar cea minima de 15...16 grade.

LA MARE

Sambata, vremea se mentine instabila. Cerul va fi temporar noros si vor fi averse in general moderate cantitativ. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare ziua cu viteze ce vor depasi la rafala 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 24 de grade, iar cele minime intre 18 si 20 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 21 si 23 de grade.

Duminica, vremea va fi usor instabila si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil mai mult senin noaptea. Trecator, ziua vor mai fi averse slabe. Vantul va sufla in slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 27 de grade, iar cele minime intre 19 si 21 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade.

LA MUNTE

Sambata, in Carpatii de Curbura, cerul va avea innorari, local va ploua, sunt posibile descarcari electrice, iar vantul va avea unele intensificari. In restul zonelor montane cerul va fi variabil, doar izolat, dupa-amiaza, vor fi posibile ploi de scurta durata, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului va marca o crestere fata de ziua precedenta in cea mai mare parte a zonei montane.

Duminica, vremea va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si la inceputul noptii in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si de Curbura unde, pe arii restranse, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul zonelor montane ploi slabe, de scurta durata, vor fi posibile doar izolat.

IN TARA

Duminica, in majoritatea zonelor tarii, valorile de temperatura vor continua sa creasca, vremea devenind calduroasa indeosebi in vestul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in special in a doua parte a zilei in sud-est, in zona Carpatilor Meridionali si a dealurilor din sudul tarii unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23...24 de grade pe litoral si 33...34 de grade in Campia si Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse intre 9...10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 21...22 de grade in zona de deal din Banat si Crisana.