Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, intr-un interviu acordat DIGI 24, ca alianta analizeaza "atent" activitatile nucleare ale Rusiei, care "investeste in noi capacitati nucleare".

Intrebat de ziaristul Luca Niculescu daca este posibil ca NATO sa isi revizuiasca strategia privind armele nucleare, Stoltenberg a raspuns: "Ceea ce facem este sa analizam atent ceea ce face Rusia, activitatile sale nucleare, pentru ca vedem ca Rusia investeste in noi capacitati nucleare... Face tot mai multe exercitii cu arme nucleare si, de asemenea, foloseste tot mai mult retorica nucleara, ca parte a pozitiei sale de aparare".

"NATO analizeaza ceea ce a facut Rusia si ce face Rusia si apoi invatam din perioada Razboiului Rece, pentru ca atunci cand vine vorba despre arme nucleare trebuie sa abordam subiectul cu precautie, intr-o maniera predictibila si transparenta. Este, de fapt, intarirea capacitatii de reactie a fortelor noastre, cresterea prezentei in partea de est a Aliantei. Este un raspuns si fata de pozitionarea nucleara a Rusiei pentru ca este parte a unui scenariu mai amplu, pe care l-am vazut la Rusia de ceva timp, si acesta este motivul pentru care ne adaptam, pentru ca lumea se schimba", a explicat el.