Vineri, in regiunile estice si de sud-est, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, temporar innorarile se vor accentua, se vor semnala averse si descarcari electrice, iar vantul va avea unele intensificari, informeaza Mediafax. Ploile vor fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ in Dobrogea, unde local se vor inregistra peste 20...25 l/mp.

Izolat va cadea grindina. In restul teritoriului cerul va fi variabil, izolat vor fi ploi de scurta durata, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21...22 de grade pe litoral si 30...31 de grade in Campia si Dealurile de Vest; minimele termice se vor situa intre 9 si 19 grade.

La Bucuresti, cerul va avea innorari, mai accentuate in a doua parte a zilei si la inceputul noptii, cand trecator va ploua. Vantul va sufla in general moderat in cursul zilei, apoi va slabi in intensitate. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 16...18 grade.

La munte, in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, temporar innorarile se vor accentua, se vor semnala averse si descarcari electrice, iar vantul va avea unele intensificari. Izolat vor fi conditii de grindina. In restul zonelor montane cerul va fi variabil, izolat vor fi ploi de scurta durata, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de ziua precedenta, tendinta fiind de usoara scadere in masivele estice si sudice.

La mare, vremea va fi in general instabila si se va raci. Cerul va fi temporar noros si vor fi averse in general moderate cantitativ. Vantul va sufla moderat cu intensificari temporare, cu viteze la rafala ce vor depasi 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 23 de grade, iar cele minime intre 18 si 19 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 21 si 23 de grade.